20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ισπανία: Το PP εκτοπίζει το PSOE από την πρώτη θέση μετά τις εκλογές στην Ανδαλουσία

Σε δημοσκόπηση που δημοσιοποιεί σήμερα η El País, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) στην πρόθεση ψήφου προηγείται για πρώτη φορά των Σοσιαλιστών (PSOE) περίπου μία ποσοστιαία μονάδα (27,4 % και 26,3% αντίστοιχα). Η εντυπωσιακή νίκη του PP στις πρόσφατες τοπικές εκλογές στην Ανδαλουσία αλλά και η αλλαγή ηγεσίας από τον Πάμπλο Κασάδο στον Αλμπέρτο Νιούνεθ Φεϊχό θεωρούνται οι βασικοί λόγοι που τροφοδοτούν την ανοδική πορεία του Λαϊκού Κόμματος  στη δημοσκόπηση της εταιρίας 40dB για λογαριασμό της εφημερίδας El País και της Cadena SER. Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλιστές  θα εξασφάλιζαν αν πραγματοποιούνταν σήμερα εκλογές 118 έδρες και 103 αντίστοιχα με βάση τον εκλογικό νόμο.

Το ακροδεξιό κόμμα Βοξ ποσοστό 15,9% και 51 έδρες , οι Ουνίδας Ποδέμος 11,7 και 31 έδρες το κόμμα Más País 3% , οι Θιουδαδάνος 2,9% και τα υπόλοιπα κόμματα 12,8%.  

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε ολόκληρη την Ισπανία μεταξύ 23 και 27 Ιουνίου με 2.000 συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά με άτομα άνω των 18 ετών με δικαίωμα ψήφου.

Στη δημοσκόπηση οι ερωτηθέντες απάντησαν σχετικά με τα βασικά προβλήματα της χώρας που είναι: Η άνοδος του πληθωρισμού και το κόστος ζωής, η ανεργία, η κοινωνική ανισότητα, ο πόλεμος της Ουκρανίας, η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό. 

Ανταπόκριση – Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ