23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ισραήλ: Νύχτα θρίλερ ξανά με ρουκέτες από το Λίβανο – Με βομβαρδισμούς πυροβολικού απάντησε ο ισραηλινός στρατός

Σειρήνες της αεράμυνας που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες ήχησαν το βράδυ της Δευτέρας, 17.05.2021, στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα της χώρας με τον Λίβανο.

Αυτό ανακοίνωσε αρχικά ο ισραηλινός στρατός και στην συνέχεια πρόσθεσε πως ερευνά το περιστατικό. Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 TV μετέδωσε πως ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή.

Ρουκέτες!

Λίγο αργότερα ήρθε και η… νέα ενημέρωση καθώς ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έξι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να φτάσουν την ισραηλινή επικράτεια. Ο στρατός είπε πως ανταπέδωσε με βομβαρδισμούς του πυροβολικού προς τον Λίβανο.

Μια πηγή των λιβανέζικων δυνάμεων ασφαλείας ανέφερε πως βλήματα του ισραηλινού πυροβολικού έπεσαν στην επικράτεια του Λιβάνου.

Μόνο… αιματοχυσία

«Μαύρη» εβδομάδα με περίπου 200 νεκρούς. Αυτός είναι εν τω μεταξύ ο τραγικός απολογισμός των σφοδρών αεροπορικών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσα στο εβραϊκό κράτος και την ισλαμιστική παράταξη Χαμάς. Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, με τελευταίες τη Γαλλία και την Αίγυπτο να ζητούν το τέλος των εχθροπραξιών.

Gaza is now live .. Al-Rimal neighborhood near our house .. Destruction is everywhere. There are martyrs and wounded.#Gaza_under_attack_now pic.twitter.com/V6pmLP3nX5

— Aya Isleem #Gaza (@AyaIsleemEn) May 17, 2021

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, τα ξημερώματα της Δευτέρας, σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας με δεκάδες πλήγματα μέσα σε μερικά λεπτά, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης. Εκατοντάδες κτίρια υπέστησαν ζημιές.

BREAKING: The U.S. blocked a UN Security Council statement demanding a ceasefire between Israel and Hamas, reports @AFP.

It is the third time the U.S. has blocked a resolution. Israeli airstrikes have killed about 200 Palestinians in Gaza including 58 children. pic.twitter.com/rjybDHBRK3

— AJ+ (@ajplus) May 17, 2021

Το Ισραήλ «σημαδεύει» το «μετρό» της Χαμάς

Την ίδια ώρα στο στόχαστρο των ισραηλινών αρχών βρέθηκε και το υπόγειο τούνελ της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, μήκους 15 χιλιομέτρων, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Σε ανακοίνωσή τους, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αναφέρουν ότι βομβάρδισαν το «μετρό» της Χαμάς με την εφημερίδα «Times of Israel» να επισημαίνει ότι χτυπήθηκε τη νύχτα η γραμμή «C».

«Ως μέρος της επίθεσης, περίπου 35 τρομοκρατικοί στόχοι της Χαμάς δέχτηκαν επίθεση μέσα σε 20 λεπτά», όπως αναφέρει η επίμαχη δήλωση του ισραηλινού στρατού. Στην επίθεση συμμετείχαν 54 μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία εκτόξευσαν περίπου 110 πυρομαχικά ακριβείας, χτυπώντας υπόγεια σήραγγα, μήκους 15 χιλιομέτρων.

#Gaza tonight#Gaza #GazaUnderAttack #Gaza_Under_Attack #Palestine #Israel #GenocideinGaza pic.twitter.com/3yTpTJNvsc

— Palestinow.com (@palnowcom) May 17, 2021

Για κίνδυνο ευρύτερης αποσταθεροποίησης προειδοποιεί ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μάιλι, προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο μιας ευρύτερης αποσταθεροποίησης πέρα από τη Λωρίδα της Γάζας, αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση στις εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων μαχητών.

Click4more: «Μπαρούτι» ο Ερντογάν με Μπάιντεν – «Έβαψες τα χέρια σου με αίμα»

Μετά από πάνω από μία εβδομάδα βίαιων συγκρούσεων, ο Μάιλι σημείωσε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ είναι ενέργειες αυτοάμυνας, αλλά τόνισε επίσης ότι τα επίπεδα βίας είναι τέτοια που «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να συνεχιστούν οι μάχες».

«Η εκτίμησή μου είναι ότι υπάρχει κίνδυνος μιας ευρύτερης αποσταθεροποίησης και κίνδυνος μιας ολόκληρης σειράς αρνητικών συνεπειών εάν συνεχιστούν οι μάχες», δήλωσε ο Αμερικανός αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού σε δημοσιογράφους λίγο πριν την προσγείωσή του στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με συμμάχους του ΝΑΤΟ.

«Οπότε, κατά την άποψή μου, νομίζω ότι η αποκλιμάκωση είναι μια έξυπνη πορεία δράσης σε αυτό το σημείο για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», κατέληξε.

Ισραήλ – Παλαιστίνη: Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την αιματηρή σύγκρουση

Εν τω μεταξύ, μια νέα έκτακτη και κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με αντικείμενο την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 18.05.2021, το μεσημέρι (σ.σ. τοπική ώρα), ανακοίνωσε η νορβηγική διπλωματική αποστολή με ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter.

«Αθώοι άμαχοι συνεχίζουν να σκοτώνονται και να τραυματίζονται. Επαναλαμβάνουμε: κατάπαυση πυρός. Τερματίστε τώρα τις εχθροπραξίες», ανέφερε η ανάρτηση της νορβηγικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη.

Η Νορβηγία, μαζί με την Τυνησία και την Κίνα, πιέζουν επί μια εβδομάδα για την κινητοποίηση του ΣΑ, που δεν έχει κατορθώσει έως σήμερα να εκδώσει μια οποιασδήποτε κοινή δήλωση, λόγω της άρνησης των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

To άρθρο Ισραήλ: Νύχτα θρίλερ ξανά με ρουκέτες από το Λίβανο – Με βομβαρδισμούς πυροβολικού απάντησε ο ισραηλινός στρατός δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ