3 Δεκεμβρίου 2021

Ιστορικό Χορόδραμα Τρίπολης

Ατμοσφαιρικό και συγκινητικό το οπτικοακουστικό χορόδραμα της Τρίπολης, που διοργανώθηκε με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων απ’ την Άλωση της Τριπολιτσάς. Το χορόδραμα ξεδιπλώνεται μέσα από την αφήγηση ενός σημερινού ανθρώπου στη σύγχρονη Τρίπολη, στη σύγχρονη Ελλάδα…

Πρόκειται για μια επιτυχημένη σύζευξη ιστορικών και μυθοπλαστικών συμβάντων και στοχασμών, απ’ τα απομνημονεύματα του “Γέρου του Μοριά”. Βασισμένο σε μία ιδέα της συγγραφέως Έφης Παναγοπούλου. Η μετάβαση απ’ το παρόν στο παρελθόν, γίνεται με αναφορές στην σύγχρονη Τρίπολη, με τις σκέψεις την Ελλήνων, που πάλεψαν για την ελευθερία της πατρίδας.

Η ζωντανή αναπαράσταση πλαισιώνεται από χορογραφίες, φωτισμούς, videomapping, πολύ μουσική, χορό και έντονη αφήγηση. Η σκηνογραφία και η χορογραφία είναι της Άρτεμις Ιγνατίου. Η μουσική του Γιώργου Βούκανου. Η ερμηνεία, κάτω απ’ το άγαλμα του Θ. Κολοκοτρώνη, του γνωστού ηθοποιού, Ρένου Χαραλαμπίδη, αλλά και της Χρύσας Ρώμα και του Κώστα Σκιντζή. Στην αφήγηση η Αντωνία Μπαντούνα, Βασιλική Τσαντίλα και ο Γιώργος Ηλιόπουλος. Στο τραγούδι η Άντα Αθανασοπούλου.

Συμμετέχουν η θεατρική ομάδα Τρίπολης και αρκετά χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής. Μαζί τους και το 1ο και 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης. Το χορόδραμα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης.

Ρεπορτάζ: Σταύρος Ζορμπαλάς

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ