29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ιταλία: Ανησυχία για τη νέα έξαρση του κορονοϊού – 50 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αρχίσει να αυξάνονται εκ νέου στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/6) το υπουργείο Υγείας της χώρας, εντείνοντας την ανησυχία για νέο κύμα της πανδημίας κατά τη θερινή τουριστική περίοδο.

Το τελευταίο 48ωρο ο αριθμός των νέων μολύνσεων ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέλη Απριλίου: 62.704 χθες Τρίτη και σχεδόν 54.000 σήμερα.

Ο εβδομαδιαίος δείκτης των μολύνσεων αναμένεται να καταγράψει την τρίτη συναπτή αύξηση ύστερα από οκτώ εβδομάδες κατά τις οποίες υποχωρούσε. Ο ημερήσιος αριθμός νέων μολύνσεων εξακολουθεί πάντως να κυμαίνεται πολύ χαμηλότερα από το επίπεδο των 200.000 του Ιανουαρίου.

Το τελευταίο 24ωρο, 50 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, έναντι 62 θανάτων που είχαν ανακοινωθεί την Τρίτη.

Παρά την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων, οι υγειονομικές αρχές λένε ότι δεν αναμένουν αύξηση της θνητότητας ή των εισαγωγών ασθενών σε ΜΕΘ, εκφράζοντας ικανοποίηση για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. To 90,1% των Ιταλών άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19.

Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία ότι ενδεχόμενο κύμα πανδημίας θα έπληττε τον τουρισμό που μόλις είχε αρχίσει να ανακάμπτει.

Πριν από την πανδημία, η Ιταλία ήταν ένας από τους πέντε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, προσελκύοντας περίπου 64,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Φέτος, ο τουριστικός κλάδος έδειξε σημάδια ανάκαμψης, προσφέροντας οξυγόνο στην ιταλική οικονομία που δοκιμάζεται από την άνοδο του πληθωρισμού και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ