19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ιταλία: Επεισόδια στο Τορίνο κατά τη διάρκεια δίκης δύο αναρχικών

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Διεξάγεται σήμερα το απόγευμα στο Τορίνο η δίκη κατά δύο Ιταλών αναρχικών, τον Αλφρέντο Κόσπιτο και Άννα Μπενιαμίνο.

Ο Κόσπιτο εξέτιε στο Σάσαρι της Σαρδηνίας την 10ετή ποινή του σε καθεστώς φυλάκισης με σκληρούς περιορισμούς – επονομαζόμενο στην Ιταλία ως 41 bis – για τη βομβιστική επίθεση στη Σχολή Δοκίμων Καραμπινιέροι στο Φοσάνο του Κούνεο το 2006, όταν εξερράγησαν δύο μηχανισμοί.

Όπως υπενθυμίζει το πρακτορείο ANSA, η αναρχική οργάνωση Federazione Anarchica Informale (FAI) του οποίου οι Κόσπιτο και Μπενιαμίνο είναι μέλη, κατηγορείται επίσης για την επίθεση κατά του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ansaldo Nucleare, Ρομπέρτο Αντινόλφι. Η Μπενιαμίνο βρίσκεται στις φυλακές της Ρεμπίμπια, στη Ρώμη, αλλά όχι με καθεστώς φυλάκισης 41 bis. Και οι δύο πραγματοποιούν απεργία πείνας εδώ και αρκετές ημέρες, και αναμένεται να τους επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης από το Εφετείο του Τορίνο, εις περίπτωση που το έγκλημα επαναπροσδιοριστεί ως πολιτική σφαγή.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο Τορίνο, οι δύο κατηγορούμενοι συνδέθηκαν διαδικτυακά και διάβασαν δύο ανακοινώσεις διαμαρτυρίας, με ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τους υπόλοιπους κρατούμενους υπό το καθεστώς σκληρής κάθειρξης, με τον Κόσπιτο να υποστηρίζει πως θα συνεχίσει την απεργία πείνας ώστε να καταργηθεί το εν λόγω καθεστώς.

Έξω από το Δικαστήριο του Τορίνο περίπου 150 αλληλέγγυοι αναρχικοί είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί, και διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης με συνθήματα και πανό, αλλά και με επιγραφές σε βιτρίνες και παράθυρα των τραπεζών. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της πορείας φαίνεται να έγινε και μια επίθεση σε έναν μπάρμαν, ο οποίος φέρεται να τραυματίστηκε στο κεφάλι, χωρίς να έχουν διαλευκανθεί οι λεπτομέρειες του συμβάντος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, το κύμα αλληλεγγύης για τον Κόσπιτο “πέρασε τα διεθνή σύνορα, ακόμη και στην Ελλάδα, όπου, την ημέρα που επρόκειτο να συζητηθεί η ακρόαση στο δικαστήριο για την επιτήρησή του, σημειώθηκε η αποτυχημένη απόπειρα κατά της διπλωμάτισσας Σουζάνα Σλάιν”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ