25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ιταλία: “Ημέρα μνήμης της πλάκας!” – Σοκ από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα το βράδυ, Κυριακή 5/02 στην τηλεοπτική εκπομπή Non é l’Arena θα προβληθεί αποκλειστικό ρεπορτάζ με τις συνομιλίες που καταγράφηκαν στην εφαρμογή WhatsApp μεταξύ του συλληφθέντα αρχινονού της μαφίας Ματέο Μεσίνα Ντενάρο και μιας γυναίκας που έβλεπε εδώ και ενάμιση χρόνο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera, ο παρουσιαστής της εκπομπής Μάσιμο Τζιλέτι συναντήθηκε με τη γυναίκα αυτή “σε μια μικρή παράκτια κωμόπολη μεταξύ Τράπανι και Παλέρμο”, τονίζοντας πως “από την ιστορία της συνειδητοποίησα ότι είχε γεννηθεί μια έντονη σχέση μεταξύ τους, από αυτές τις ανθρώπινες που μοιράζονται ένα δράμα και βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος. Μιλούσαν για τα πάντα: για τη ζωή, την οικογένεια, την ασθένεια, και κάποια στιγμή άρχισαν να βλέπουν ο ένας τον άλλον, να δίνουν ραντεβού ο ένας στον άλλον ακόμη και εκτός κλινικής”.

Αυτό που αναφέρει ο Ιταλικός Τύπος είναι πως η γυναίκα φαίνεται να μην υποψιάστηκε ποτέ την αληθινή ταυτότητα του Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος της είχε πει ότι ήταν “ένας επιτυχημένος γεωργικός επιχειρηματίας, είχε τρεις κόρες, ήταν χωρισμένος, πλούσιος και είχε ζήσει στο εξωτερικό”, χωρίς ποτέ να της δώσει “την αίσθηση ότι ήθελε να κρυφτεί” εφόσον “πήγαιναν σε εστιατόρια, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, πήγαινε να την πάρει με το αυτοκίνητό του, την περίφημη Giulietta (που κατασχέθηκε πρόσφατα), χωρίς οδηγό, τον οποίο χρησιμοποιούσε μόνο για τα ραντεβού στην κλινική”.

Η λεπτομέρεια που όμως αποκαλύπτεται σήμερα προκαλεί σοκ και δέος στην Ιταλία. Το ηχητικό μήνυμα φέρει ημερομηνία 23 Μαΐου 2022, ημέρα μνήμης των σφαγών του Καπάτσι στο Παλέρμο, όπου 30 χρόνια νωρίτερα έχασαν τη ζωή του ο δικαστής Τζιοβάνι Φαλκόνε και η συνοδεία του από χτύπημα το οποίο θεωρείται πως ο Μεσίνα Ντενάρο υπήρξε ηθικός αυτουργός. Μπλοκαρισμένος στην κίνηση, ο Μεσίνα Ντενάρο παραπονιέται λέγοντας χαρακτηριστικά “δεν μπορώ να κινηθώ λόγω αυτής της ημέρας μνήμης της πλάκας”.

Το εν λόγω σχόλιο δεν φαίνεται να κίνησε τις υποψίες της γυναίκας, εφόσον “της ακούγεται σαν παράπονο ενός αυτοκινητιστή”. Όμως το μήνυμα είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα της σημερινής Ιταλικής ειδησεογραφίας, εφόσον η μνήμη του Τζιοβάνι Φαλκόνε και του συναδέλφου του Πάολο Μπορσελίνο, οι οποίοι δολοφονήθηκαν δια χειρός της μαφίας, είναι ακόμη ζωντανή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ