25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ιταλία, κατάρρευση της γέφυρας της Γένοβας: Παραδοχή πρώην ΔΣ πως γνώριζε πως ήταν ελαττωματική 8 χρόνια πριν την τραγωδία

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σοκ επικρατεί στην Ιταλία ύστερα από την παραδοχή πως η γέφυρα ‘Μοράντι’ της Γένοβα – η οποία, υπενθυμίζουμε, κατέρρευσε στις 14 Αυγούστου 2018, με απολογισμό 43 θυμάτων – ήταν ελαττωματική.

Η δήλωση έρχεται από τον Τζιάνι Μιόν, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Edizione και για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης της οικογένειας Benetton, ο οποίος σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσε χαρακτηριστικά πως “οι τεχνικοί της Aspi (εταιρεία διαχειρίστρια των Ιταλικών αυτοκινητοδρόμων) μας είπαν ότι υπήρχε ένα αρχικό ελάττωμα στη γέφυρα Μοράντι, ο Γενικός Διευθυντής απάντησε ότι θα ‘αυτοπιστοποιούσε’ την κατάσταση της υγείας της γέφυρας. Δεν έκανα τίποτα, αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο”.

Τα λόγια του Μιόν αναφέρονται σε συνάντηση του 2010, 8 χρόνια πριν την τραγωδία. Μάλιστα, μιλώντας στον Τύπο έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου ο Μιόν, αφού ρωτήθηκε γιατί δεν είπε τίποτα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είπε χαρακτηριστικά πως “ίσως φοβόμουν για τη θέση μου”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ