19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ιταλία: 4 Ιταλοί εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς μεταξύ Βελγίου και Κατάρ

Τα Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν, επικαλούμενα τις βελγικές εφημερίδες Le Soir και Knack, πως 4 Ιταλοί εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς στο Βέλγιο που αφορά «μια χώρα του (Περσικού) Κόλπου η οποία προσπάθησε να επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η La Repubblica κατονομάζει τους: πρώην ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Πιερ Αντόνιο Παντσιέρι, τον Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας των Διεθνών Συνδικάτων, καθώς και τον διευθυντή μιας ΜΚΟ και έναν κοινοβουλευτικό βοηθό. Σύμφωνα με την Corriere della Sera «ερευνώνται και συνελήφθησαν από τη δικαιοσύνη των Βρυξελλών στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας για διαφθορά στην οποία εμπλεκόμενες φέρονται και οι αρχές του Κατάρ». Τέλος, η La Repubblica αναφέρεται σε «έρευνες και ανακρίσεις που επιβεβαιώθηκαν από το γραφείο του Εισαγγελέα».

Η Corriere della Sera, επικαλούμενη τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, τονίζει πως ο Παντσιέρι «μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ως ευρωβουλευτής, συνέχισε να εργάζεται στις Βρυξέλλες ως λομπίστας». Η ίδια εφημερίδα επίσης υπογραμμίζει πως «ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει εντός 48 ωρών αν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Οι ιταλικές αρχές ενημερώθηκαν επίσης για την έρευνα»

Ανταπόκριση Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ