19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ι.Ν. Προφήτη Ηλία / Κλήρος & λαός υποδέχθηκαν την Tίμια Kάρα του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιουνίου 2021, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Καρπενησίου, κλήρος και πιστοί υποδέχθηκαν την τίμια κάρα του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, την οποία κόμισε από την Ιερά Μονή Αγάθωνος (Ι.Μ. Φθιώτιδος) ο π. Ιερεμίας και υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος.

Τελέστηκε, κατόπιν, μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη και παρουσία, μεταξύ άλλων, του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, Άρη Τασιού, του δημάρχου Καρπενησίου, Νίκο Σουλιώτη, της περιφερειακής συμβούλου, Κατερίνας Καλαντζή, του αντιδημάρχου, Γιάννη Σβερώνη κ.α.

Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, το Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 5:00 το απόγευμα θα ακολουθήσει το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου και στις 6:00 μ.μ. η ακολουθία του αναστάσιμου εσπερινού. Την Κυριακή 13 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί, θα τελεστεί όρθρος και Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια θα γίνει η αναχώρηση της τίμιας κάρας δια την Ιερά Μονή Αγάθωνος.

Ο ναός του Προφ. Ηλία Καρπενησίου θα παραμένει ανοιχτός από τις 7:00 το πρωί μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι και από τις 5:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ, ενώ «θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, ήτοι χρήση μάσκας εντός του ναού και αποστάσεις», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ