26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κάλεσμα σωματείων σε συγκέντρωση “υπεράσπισης της υγείας και της ζωής”, σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Καρπενησίου

Τα σωματεία: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ (ΕΦΚΑ), ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Α΄ΒΑΘΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΠ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ, καλούν σήμερα, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου σε συγκέντρωση «υπεράσπισης της υγείας και της ζωής».

Σε μήνυμά τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

«Σε συνθήκες παρατεταμένης έξαρσης της πανδημίας, σε μια περίοδο που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση περιστατικά όλων των ειδών που δεν αντιμετωπίζονται εδώ και ενάμισι χρόνο, σε μια χρονική φάση που αναμένεται να φουντώσουν μια σειρά από εποχικές ιώσεις, η κυβέρνηση επιλέγει αντί να θωρακίσει το σύστημα υγείας, να το απαξιώσει παραπέρα (…).

Το Νοσοκομείο Καρπενησίου είναι σε καθεστώς μερικής λειτουργίας χωρίς Ουρολόγο, ο οποίος αποχώρησε, χωρίς Διευθυντή Παθολογικής Κλινικής και χωρίς Αναισθησιολόγους, οι οποίοι είναι σε αναστολή, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται πλέον τακτικά χειρουργεία. Το μικροβιολογικό δεν πραγματοποιεί εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς. Το Οφθαλμολογικό, το Ορθοπαιδικό καθώς και το Ακτινολογικό τις περισσότερες μέρες του μήνα είναι εφημεριακά ακάλυπτο από γιατρό, με αποτέλεσμα οι ασθενείς για ένα απλό κοιλιακό άλγος που χρήζει εξέτασης, να ταλαιπωρούνται και να αναγκάζονται  να αλλάξουν νομό για να βρουν την υγειά τους.

Παρόμοια εικόνα και στα Κέντρα Υγείας Φραγκίστας και Καρπενησίου, ενώ δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι τα αγροτικά ιατρεία μπορούν να στηρίξουν αποτελεσματική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όταν μάλιστα πολλοί αγροτικοί βγάζουν βάρδιες στο Νοσοκομείο.

Αναλαμβάνουμε δράση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες σε

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ 6 Μ.Μ., ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ».

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ