19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κάτω από το φως των αστεριών. Οι αστροβραδιές που θα γίνουν σε Καρπενήσι και Δομνίστα στις αρχές Αυγούστου

Ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας ν. Ευρυτανίας «Αρτεμις» οργανώνει αστροβραδιές σε Καρπενήσι και Δομνίστα, στις αρχές Αυγούστου ’22, με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες να γνωρίσουν πτυχές του αχανούς σύμπαντος.

Έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

-Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου στον Προφήτη Ηλία της Μυρίκης

-Την Τετάρτη 3 Αυγούστου στη λίμνη Ζηρέλι Δομνίστας

Η πρώτη έχει ενσωματωθεί στις Γιορτές Δάσους του Δήμου Καρπενησίου και η δεύτερη γίνεται σε συνεργασία με τον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Σκοπιάς, τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Δομνίστας και τον Σύλλογο Απανταχού Σταβλιωτών και Φίλων “Η Αγία Παρασκευή”.

Έναρξη από ώρα 21:00, οπότε θα γίνει αρχικά παρατήρηση Σελήνης με τηλεσκόπιο. Όταν σκοτεινιάσει εντελώς θα γίνει ουρανογραφία, αναγνώριση δηλαδή με γυμνό οφθαλμό κυρίων αστέρων και αστερισμών και μία μικρή εισαγωγή στην παρατηρησιακή αστρονομία. «Στη συνέχεια με το τηλεσκόπιο θα στοχεύσουμε τους ορατούς πλανήτες και στόχους του νυχτερινού ουρανού», αναφέρουν οι άνθρωποι του συλλόγου.

«Μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, κάθε ηλικίας. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν στο ελάχιστο φακούς και φώτα. Το βράδυ κάνει ψύχος, συνιστάται να έχετε κατάλληλα μακρυμάνικα ρούχα. Ο καλύτερος ίσως τρόπος για να αγναντεύουμε τον έναστρο ουρανό είναι όντας ξαπλωμένοι, έχοντας κάποιο κατάλληλο υπόστρωμα ή ψάθα ή παλιό σεντόνι ή πετσέτα», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ