27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κέντρο “Αλκυόνη” / Συζήτησαν για την προεφηβεία – Ανοικτή σε όλους τους πολίτες η δομή στο Καρπενήσι

Ενημέρωση και διάλογος με τους γονείς που αντιμετωπίζουν καθημερινές συγκρούσεις με τα παιδιά που βρίσκονται στο μεταβατικό αυτό ηλικιακό στάδιο

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «Αλκυόνη» σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα «Προεφηβεία και καθημερινές συγκρούσεις».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν γονείς μαθητών των δημοτικών σχολείων Καρπενησίου, τους οποίους καλωσόρισε η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου κα Αικατερίνη Καλαντζή. Η παρουσίαση του θέματος έγινε από την Κοινωνιολόγο Αγγελική Ντάλλα και την Κοινωνική Λειτουργό Ελισάβετ Κουτσοθανάση.

Οι γονείς παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, καθώς τα παιδιά μπαίνουν στη δύσκολη περίοδο της προεφηβείας.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου κ. Μοτσιόλα Σιδέρη για τη συνεργασία και τη φιλοξενία, καθώς και όλους όσοι παρευρέθηκαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επιστημονική ομάδα του Κέντρου.

Σημειώνεται πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν περαιτέρω διαλέξεις- συζητήσεις με γονείς σε θέματα που τους απασχολούν, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις σε μαθητές των δημοτικών σχολείων του νομού, οι οποίες είναι βασισμένες σε εγκεκριμένα εκπαιδευτικά υλικά, μέσω των οποίων προάγεται η ψυχοκοινωνική υγεία και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Ανοιχτό σε όλους τους πολίτες το Κέντρο

Τέλος, στην ανακοίνωσή του Κέντρο «Αλκυόνη» ενημερώνει το κοινό ότι έχει στελεχωθεί με ψυχολόγο, διοικητική υπάλληλο, κοινωνιολόγο και κοινωνική λειτουργό, στους οποίους κάθε ενήλικας πολίτης μπορεί να απευθυνθεί συμβουλευτικά για θέματα των εξαρτήσεων και της ψυχοκοινωνικής υγείας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ