23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κέρκυρα: Εργατικό ατύχημα καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο

Νέο εργατικό ατύχημα καταγγέλλει το εργατικό κέντρο σε  ξενοδοχειακή επιχείρηση της Βόρειας Κέρκυρας. Σύμφωνα με την καταγγελία καμαριέρα έσπασε τα πλευρά της μετά από πτώση κατά την διάρκεια της εργασίας της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ όπως επισημαίνεται «εκτός της σωματικής βλάβης και της ταλαιπωρίας, η εργαζόμενη θα χάσει σημαντικό μέρος του πενιχρού εισοδήματος της».

«Έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει ότι η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας, για την εξυπηρέτηση των κερδών της εργοδοσίας, βάζει σε κίνδυνο την υγεία, την σωματική ακεραιότητα και την ζωή των εργαζομένων», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση όπου γίνεται επίσης αναφορά στην «άψογη στάση του Διευθυντή του ξενοδοχείου, ο οποίος προέβη σε όλες τις αυτονόητες ενέργειες».

«Εκείνο όμως που σε κάθε περίπτωση οφείλει να πράξει τόσο η συγκεκριμένη εργοδοσία, όσο και οι άλλοι εργοδότες εκεί που έχουν συμβεί ατυχήματα, είναι να καλυφθεί το σύνολο των εξόδων των  εργαζομένων όπως και να καταβληθεί το σύνολο των αποδοχών τους εωσότου να επιστρέψουν στην εργασία.

Τέλος, είναι αυτονόητο ότι οι εργοδότες που δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, διαπράττουν έγκλημα  και με δόλο, με σκοπό την εξοικονόμηση των κερδών τους».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ