28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κέρκυρα: Μηχανοκίνητη κινητοποίηση αγροτών – Εργατικού Κέντρου

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας και τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου. Η πορεία ξεκίνησε από το αεροδρόμιο, πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στο Νοσοκομείο.

Οι αγροτικοί σύλλογοι – όπως αναφέρουν – με τον τρόπο αυτό θέλησαν “να προβάλουν τα άμεσα αιτήματα των λαϊκών νοικοκυριών για διασφάλιση ικανοποιητικού εισοδήματος, ικανού να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους, για λήψη ουσιαστικών μέτρων ενάντια στην συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια, και για αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας η οποία καταρρέει, με αποκορύφωμα την τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας και στα Κέντρα Υγείας σε όλο το νησί”.

Εργατικό Κέντρο

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο της συμβολικής μηχανοκίνητης πορείας, πραγματοποιήθηκε και παράσταση διαμαρτυρίας στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, καταγγέλλοντας την υποβάθμισή της και την μεγάλη καθυστέρηση για την έναρξη των μαθημάτων της Μετεκπαίδευσης, με ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού.

Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σταμάτης Πελάης ανέφερε ότι θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, με το συλλαλητήριο που στις 17 Φλεβάρη με αιτήματα:

• Επίδομα ανεργίας στους εποχιακούς για ολόκληρο το διάστημα της ανεργίας.

• Αναγνώριση της εποχικότητας για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους που εργάζονται εποχιακά.

• Καταβολή του επιδόματος προϋπηρεσίας και τριετιών για όλα τα έτη προϋπηρεσίας, καθώς και απόσυρση της 6ης ΠΥΣ του 2012.

• Υπογραφή τοπικών Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ευνοϊκότερους όρους και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.

• Επαναφορά του εφάπαξ των εποχιακών στην εικοσαετία.

• Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ