19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καβάλα: «Έλα να σε φιλέψω λόγια» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Την ποιητική συλλογή της Πόπης Πασχαλίδου «Έλα να σε φιλέψω λόγια» παρουσιάζουν σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι εκδόσεις Βεργίνα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσεις στις 7 το απόγευμα και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δικηγόρος και συγγραφέας, Κοσμάς Χαρπαντίδης και ο δημοσιογράφος και κριτικός θεάτρου, Παύλος Λεμοντζής. Ποιήματα θα απαγγείλει η φιλόλογος Κατερίνα Ηλιάδου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…
Η ποιήτρια Καλλιόπη Πασχαλίδου είναι καθηγήτρια Αγγλικών και εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Καβάλα. Γεννήθηκε το 1962 στον Εύρωπο Κιλκίς. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ποίηση και επίσης γράφει διηγήματα.

Έργα της έχουν δημοσιευτεί στον «Εμβόλιμο», στην ανθολογία «Χνάρια στο φιλιατρό των φίλων», στον «Σίσσυφο» και σε πολλά λογοτεχνικά blogs. Έχει συμμετάσχει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ,όπου και βραβεύθηκαν ποιήματά της. Συμμετείχε στην έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος της Δημωφέλειας Καβάλας «Περί Πηλού Ο Λόγος» με τον ποιητικό υποτιτλισμό των ογδόντα φωτογραφιών του Γιώργου Μυτιληνού και στα ημερολόγια των εκδόσεων Βεργίνα «Αχ Έρωτα’». Το 2016 εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Σκάφανδρο».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ