20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καβάλα: Έργα εκσυγχρονισμού στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων

Τη σύμβαση για το έργο που θα εκσυγχρονίσει τις υποδομές του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων  συνυπέγραψαν χθες ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης και εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε το έργο.

Το έργο, που έχει τίτλο «Εκσυγχρονισμός των υποδομών του Θερμαλιστικού Κέντρου Κρηνίδων Καβάλας» και τελικό δικαιούχο τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, θα πραγματοποιηθεί είτε με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων είτε με την τροποποίηση ή μετατροπή των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, με σκοπό την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του εν λόγω χώρου, καθώς και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2.960.000 ευρώ με χρόνο περαίωσης τους 12 μήνες.

«Από το επόμενο καλοκαίρι το Πηλοθεραπευτήριό μας θα διαθέτει νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα επιτρέπουν την προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρίες, χώρους για ατομική χρήση του ιαματικού πηλού και του ιαματικού νερού, θα βελτιωθεί και θα αναβαθμιστεί η λειτουργικότητα όλων των χώρων» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης.

Εξέφρασε την προσδοκία «όταν ολοκληρωθούν τα έργα, να αυξήσουμε κατακόρυφα την αξία αυτής της επιχείρησης, δίνοντας τη δυνατότητα παροχής ιαματικής βοήθειας σε περισσότερους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου, και, παράλληλα, να δώσουμε τη δυνατότητα να βρουν εργασία πολλοί κάτοικοι της περιοχής», προσθέτοντας ότι «το φυσικό επακόλουθο της αύξησης της τουριστικής κίνησης είναι η παράλληλη αύξηση και του τζίρου των καταστημάτων και των καταλυμάτων της περιοχής. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι το Πηλοθεραπευτήριο δεν θεραπεύει μόνο προβλήματα υγείας, αλλά και άλλα όπως την ανεργία κυρίως των νέων».

Το έργο θα περιλαμβάνει:

Κατασκευή 10 οικίσκων τουριστικής χρήσης, ένας εκ των οποίων θα εξυπηρετεί ΑμεΑ, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαμονής και παράλληλα τη φιλοξενία σε 12μηνη βάση

Μετατροπή υφιστάμενων κτηρίων camping σε χώρους ατομικής πηλοθεραπείας και υδροθεραπείας

Εκσυγχρονισμός των χώρων καταιονισμού και αποδυτηρίων ανδρών και γυναικών.

Μετατροπή στεγάστρου εισόδου σε κλειστό χώρο αναμονής, προκειμένου να διευκολυνθεί η παραμονή των επισκεπτών σε όλες τις καιρικές συνθήκες, με σκοπό την επέκταση της περιόδου λειτουργίας του Πηλοθεραπευτηρίου.

Διακόσμηση-διαμόρφωση του υφιστάμενου εστιατορίου, για παροχή γευμάτων στους επισκέπτες.

Διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και του χώρου λιμνών και πρασίνου, που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της αισθητικής αλλά και των όρων ασφάλειας.

Υπαίθρια δεξαμενή υδροθεραπείας – υδρομασάζ (πισίνα)

Κατασκευή δύο, μικρού μεγέθους, ανοιχτών τεχνητών δεξαμενών ιαματικού νερού.

Εγκατάσταση ποσιθεραπείας.

Εκσυγχρονισμό εξοπλισμού και επίπλωσης (ερμάρια spa κ.α.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ