19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καβάλα: Διαμαρτυρίες φέρνει το μποτιλιάρισμα στο λιμάνι της Κεραμωτής

Την ανάγκη να περάσει η διαχείριση του λιμανιού της Κεραμωτής στον δήμου Νέστου, επισημαίνει ο δήμαρχος, Σάββας Μιχαηλίδης, προκειμένου να προχωρήσουν λύσεις που θα συμβάλουν στην αποσυμφόρηση συνολικά της τουριστικής αυτής περιοχής, από την αυξημένη κίνηση των διερχόμενων οχημάτων για Θάσο μέσω του πορθμείου της.

Σε ανακοίνωσή τους οι επαγγελματίες της Κεραμωτής διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που δημιουργούνται από το «μποτιλιάρισμα» των οχημάτων, επισημαίνοντας ως πιο σημαντικό αυτό του ενδεχόμενου εγκλωβισμού ενός ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού οχήματος και των συνεπειών του. Επίσης, όπως αναφέρουν, «τουρίστες αδυνατούν να φτάσουν στα καταλύματά τους ή στα εστιατόρια της περιοχής», ενώ θέτουν και το ζήτημα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

«Η κατάσταση αυτή δυσφημεί και το νησί της Θάσου, καθώς τουρίστες που έρχονται από τις γειτονικές χώρες, ακινητοποιούνται επί ώρες μέχρι να καταφέρουν να φθάσουν στο πορθμείο», τονίζει ο δήμαρχος Νέστου. Κάνοντας λόγο για άναρχη ανάπτυξη του λιμανιού σε βάρος της περιοχής, προτάσσει ως λύση την μετακίνηση του πορθμείου.

Ήδη για το λόγο αυτό, ο δήμος έχει προχωρήσει σε προμελέτη για τον εντοπισμό καλύτερου σημείου, που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα ούτε στον οικισμό, ούτε στην ευρύτερη περιοχή η οποία καλύπτεται από διεθνείς περιβαλλοντικές συνθήκες. Με την χρηματοδότηση της αντιπεριφέρειας, θα προχωρήσει και η μελέτη που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε δύο χρόνια.

«Εμείς οφείλουμε να υποδείξουμε λύσεις για το πρόβλημα πριν αυτό καταστεί ανυπέρβλητο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

Τέλος, ο δήμαρχος Νέστου υπενθυμίζει ότι η περιοχή της Κεραμωτής έχει αυτόνομη τουριστική αξία, λόγω του φυσικού της κάλλους, με αυξανόμενες τουριστικές επενδύσεις και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ