23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Καθάρισε” ο… συνήθης ύποπτος Λεβαντόφσκι

 

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να επικρατήσει, έστω και δύσκολα, απέναντι στη Μαγιόρκα με 1-0, για την έβδομη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Με αυτή τη νίκη οι “μπλαουγκράνα” έφτασαν τις έξι σερί στη La Liga.

Η Μαγιόρκα φιλοξένησε την Μπαρτσελόνα στο “Βίζιτ Μαγιόρκα Στέιντιουμ” για την έβδομη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι “μπλαουγκράνα” δυσκολεύτηκαν, αλλά ξεπέρασαν το εμπόδιο των αξιόμαχων “μπερμεγιόνες” και συνέχισαν το νικηφόρο τους σερί στη La Liga. Συγκεκριμένα το σύνολο του Τσάβι μετράει πλέον έξι σερί επικρατήσεις. Ο τεχνικός των Καταλανών έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε τον Πικέ στο αρχικό σχήμα, ενώ το γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκρινε την αναμέτρηση.

Ο αγώνας

Η Μπαρτσελόνα στο πρώτο 20λεπτο είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας (76-24) και κατάφερε να την μετουσιώσει σε γκολ. Ακριβώς με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, ο Φατί πέρασε τη μπάλα στον Λεβαντόφσκι και εκείνος, αφού ξεπέρασε τον Βαλιέντ με μία εντυπωσιακή προσποίηση, “έπιασε” ένα πολύ δυνατό σουτ, από πλάγια θέση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 35ο λεπτό η Μαγιόρκα βρήκε χώρο και ο Κόστα “σπατάλησε” μία σπουδαία ευκαιρία, όταν εξ επαφής έστειλε τη μπάλα πάνω στον Τερ Στέγκεν. Στις καθυστερήσεις οι “μπερμεγιόνες” έχασαν ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μουρίκι έπιασε μία κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα όμως, να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική στιγμή στο πρώτο μέρος και η Μπαρτσελόνα πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας… κεφάλι στο σκορ.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πανηγυρίζει το 1-0, απέναντι στη Μαγιόρκα. (@FCBarcelona / Twitter)

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, το σύνολο του Αγκίρε, συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 52′ ο Σάντσεζ από την γωνία της μικρής περιοχής, εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ, με τον Τερ Στέργκεν να εκτινάσσεται και να απομακρύνει τη μπάλα. Η “Μπάρτσα” βρήκε μετά από ώρα μία τελική, όταν ο Κεσιέ στο 61′ έπιασε ένα σουτ από μέση απόσταση, με τη μπάλα όμως να περνάει εκτός εστίας. Οι “μπλαουγκράνα” συνέχισαν να έχουν συντριπτική διαφορά στην κατοχή της μπάλας, δεν μπορούσαν όμως, να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Ραΐκοβιτς, ενώ το σύνολο του Αγκίρε, έδειχνε ιδιαίτερα επικίνδυνο. Στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης η Μαγιόρκα έχασε την τελευταία της καλή ευκαιρία με τον Κανγκ-Ιν Λι, όταν σούταρε μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα όμως, να μην του… κάνει το χατίρι και να περνάει ελάχιστα άουτ. Έτσι οι Καταλανοί, ξεπέρασαν το εμπόδιο της αξιόμαχης Μαγιόρκα και συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους, περνώντας προσωρινά, πρώτοι με 19 βαθμούς, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης, θα αντιμετωπίσει αύριο (2/10) την Οσασούνα στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”.

Γκολ: – / 20′ Λεβαντόφσκι

Κίτρινες: 42′ Κόστα, 83′ Βαλιέντ / 39′ Κρίστενσεν, 40′ Πικέ, 45′ Κεσιέ, 75′ Μπουσκέτς

Μαγιόρκα (Χαβιέ Αγκίρε): Ραΐκοβιτς, Μαφέο, Βάλιεντ, Ραΐγιο, Κοπέτε, Κόστα (Κούφρε 77′), Ντε Γκαλαρέτα (Ζούνιορ 85′), Μπαμπά, Σάντσεθ (Ροντρίγκες 67′), Κανγκ-Ιν, Μουρίκι

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Μπαλντέ, Κρίστενσεν, Πικέ, Άλμπα (Ρομπέρτο 80′), Γκάβι, Μπουσκέτς, Κεσιέ (Πέδρι 67′), Ντεμπελέ (Τόρες 80′), Λεβαντόβσκι, Φάτι (Ραφίνια 67′)

FULL TIME! #MallorcaBarça pic.twitter.com/zudwMoyvnj

— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 1, 2022

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ