24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΚΑΙΡΟΣ / Η δροσιά επιστρέφει στην ορεινή Ευρυτανία, σε πτώση από σήμερα η θερμοκρασία

Όχι επί μία ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά επί εννέα συνεχείς ημέρες η θερμοκρασία στο Καρπενήσι ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου. Το κύμα ζέστης ήταν έντονο -για τα κλιματικά δεδομένα του τόπου- και στον ορεινότερο ελληνικό νομό, με τις μέγιστες τιμές να ξεπερνούν στα δυτικά και τους 37-38c (βάσει εκτιμήσεων)· στην ευρυτανική πρωτεύουσα η μέγιστη ήταν 35,4c (στις 30/6).

Από σήμερα, πάντως, Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, η πολυπόθητη δροσιά επιστρέφει στην Ευρυτανία, ιδίως τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φθάσει νωρίς το απόγευμα ως τους 29-30 βαθμούς, συνοδεία δυτικών ανέμων. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει ξανά και δεν αναμένεται αστάθεια.

Συνηθισμένες για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατούν και το Σαββατοκύριακο (3-4 Ιουλίου), με τις μέγιστες τιμές στα επίπεδα των 28c κατά μέσο όρο. Από Δ-ΒΔ διευθύνσεις οι άνεμοι, πιθανόν απαραίτητα τα… πανωφόρια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Από τη νέα εβδομάδα, πάντως, η θερμοκρασία θα αρχίσει ξανά μια πορεία ανόδου και τα 30άρια θα επιστρέψουν· στο… βάθος διαφαίνεται τάση για νέο κύμα ζέστης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ