29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Αυξημένη πιθανότητα για φαινόμενα αστάθειας (μπόρες, καταιγίδες) τα επόμενα 24ωρα στην Ευρυτανία – Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Ομαλά και δίχως ιδιαίτερες εκπλήξεις κύλησε το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου στην Ευρυτανία, με τη θερμοκρασία να διατηρείται, πάντως, σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα· η μετάβαση από τον χειμώνα στην άνοιξη αργεί στα ορεινά ηπειρωτικά.

Τα επόμενα 24ωρα, αυξημένη θα είναι η πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων αστάθειας κατά τις θερμές ώρες (μεσημέρι-απόγευμα), κάτι που αποτελεί εξάλλου χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανοιξιάτικου καιρού. Προς το απόγευμα, κατά τόπους οι νεφώσεις θα πυκνώνουν και παροδικά θα εκδηλώνονται όμβροι και πιθανές καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, 13 Μαΐου, αραιές νεφώσεις περιμένουμε ήδη από τις πρωινές ώρες, με τη θερμοκρασία να φθάσει το μεσημέρι έως τους 20 βαθμούς. Τοπικά, τα σύννεφα θα πυκνώσουν και είναι πιθανά παροδικά φαινόμενα.

Το Σαββατοκύριακο (14 κα 15/5), οι καιρικές συνθήκες θα είναι περισσότερο ευνοϊκές για την εκδήλωση απογευματινών καταιγίδων στην ηπειρωτική χώρα. Η Ευρυτανία θέτει υποψηφιότητα για φαινόμενα αστάθειας, κυρίως μπόρες αλλά πιθανόν και καταιγίδες. Για τον λόγο αυτό, σε τυχόν αλλαγή του καιρού χρειάζεται προσοχή στην ύπαιθρο, καθώς τα φαινόμενα θα συνοδεύονται πιθανόν και από ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί). Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και κατά τόπους οι μέγιστες θα φθάσουν ως τους 23 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι μεταβλητοί, αρχικά από βόρειες δ/νσεις και σταδιακά Δ-ΝΔ.

Η αστάθεια θα διατηρηθεί, όπως όλα δείχνουν, και στις αρχές της νέας εβδομάδας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ