20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Εβδομάδα αστάθειας και καταιγίδων αρχίζει στην Ευρυτανία – Πότε αναμένονται τα περισσότερα φαινόμενα

Άστατος θα καταστεί ο καιρός στη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε· αναμένονται μπόρες, βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Η καλοκαιρία θα διακοπεί βίαια.

Το αίτιο αυτού του έντονα άστατου καιρού των επόμενων ημερών, θα είναι οι ψυχρότερες αέριες μάζες στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας οι οποίες θα παραμείνουν πάνω από την χώρα μας σχεδόν όλη την νέα εβδομάδα δημιουργώντας συνθήκες έντονης αστάθειας, γράφει το meteoclub.gr.

Τη Δευτέρα (7/6) η αστάθεια θα αφορά κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα. Στην Ευρυτανία ο καιρός θα διατηρηθεί καλός, σε γενικές γραμμές, παρότι θα συννεφιάσει· μικρή η πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων. Έως 25c θα δείξουν τα θερμόμετρα, άνεμοι δυτικοί.

Την Τρίτη (8/6), μετά το μεσημέρι-απόγευμα υπάρχει πιθανότητα η θερμική αστάθεια να «δώσει» μπόρα ή καταιγίδα σε τοπικό επίπεδο. Εως 23c τα θερμόμετρα, άνεμοι ΒΑ.

Από την Τετάρτη (9/6) και για αρκετές ημέρες, η πιθανότητα εμφάνισης έντονων φαινομένων (βροχές, μπόρες, καταιγίδες) θα είναι δεδομένη καθώς οι συνθήκες θα ευνοούν τον άστατο καιρό, κυρίως στις θερμές ώρες. Τα φαινόμενα θα έχουν τοπικότητα αλλά και παροδικά έντονο χαρακτήρα, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πορεία του καιρού, στα Ε.Ν. που κυκλοφορούν την Τετάρτη 9/6/21

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ