29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Εν δυνάμει επικίνδυνη η νέα κακοκαιρία που θα επηρεάσει και την Ευρυτανία – Ισχυρές βροχές-καταιγίδες, χιόνια στα βουνά

Σε κλοιό ισχυρής κακοκαιρίας εισέρχεται η Ευρυτανία, καθώς την Παρασκευή 10 και -κυρίως- το Σάββατο 11/12, βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα μεγάλα υψόμετρα είναι ικανές να προκαλέσουν προβλήματα. Κατά τόπους και ανά διαστήματα, η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι έντονη και απαιτείται η δέουσα προσοχή. Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης αναμένεται να εκδώσει η ΕΜΥ. Η επικείμενη κακοκαιρία δεν πρέπει να υποτιμηθεί, τονίζουν οι μετεωρολόγοι.

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ήδη από τα ξημερώματα, βροχές και μπόρες θα εκδηλώνονται στο σύνολο του νομού, φαινόμενα που τοπικά θα έχουν και αρκετά έντονο χαρακτήρα. Πάνω από τα 1300μ περίπου θα πέφτει πυκνό χιόνι, ενώ στο δεύτερο μισό της ημέρας οι χιονοπτώσεις ίσως κατέβουν και χαμηλότερα. Όσο βαδίζουμε προς το βράδυ, αναμένεται σταδιακή -αλλά πολύ πρόσκαιρη- ύφεση. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Πιο σοβαρή θα είναι η κακοκαιρία που θα επηρεάσει (και) την Ευρυτανία το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου. Θα πέσει πολύ νερό, ενώ στα βουνά το φρέσκο χιόνι θα ξεπεράσει ακόμα και τα 70-80εκ. Στη διάρκεια της νύχτας – ξημερώματα Σαββάτου, θα σημειώνονται ισχυρότατες βροχές στο Καρπενήσι και τα χωριά, με την κακοκαιρία να συνεχίζεται και τις πρωινές ώρες. Χρειάζεται προσοχή στις οδικές μετακινήσεις (σε σημεία με ρέματα-χειμάρρους, κατολισθητικά φαινόμενα κ.ο.κ.). Και το απόγευμα ο άσχημος καιρός θα κυριαρχεί, ενώ την ίδια ώρα σε όλα τα ευρυτανικά βουνά -κυρίως πάνω από τα 1600-1700μ- οι χιονοπτώσεις θα είναι πολύ αξιόλογες, θα έχουν ένταση αλλά και διάρκεια.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού και εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε από τα ξημερώματα της Κυριακής (12/12).

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ