25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Η αστάθεια, οι μπόρες και οι καταιγίδες επιστρέφουν στην Ευρυτανία – Η προοπτική για το Σαββατοκύριακο

Πρόσκαιρη φαίνεται πως ήταν η εξομάλυνση του καιρού στην Ευρυτανία, καθώς ήδη από σήμερα, Πέμπτη 17/6, η αστάθεια και τα κατά τόπους φαινόμενα (μπόρες, καταιγίδες) επιστρέφουν. Και οι επόμενες ημέρες θα περιλαμβάνουν την πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες.

«Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός και την Πέμπτη 17/6, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα (…). Πιο αναλυτικά,  τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι κατά κύριο λόγο στα ηπειρωτικά, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει πρωτίστως για τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας», αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr. Για σήμερα, η θερμοκρασία στην Ευρυτανία δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς.

Άστατος -κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας- θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή αλλά και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Την Παρασκευή 18 Ιουνίου, αρχικά οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές, βαθμιαία όμως (μετά το μεσημέρι) θα αναπτυχθούν και θα πυκνώσουν νεφώσεις, που τοπικά θα φέρουν μπόρες ή και ηλεκτρική δραστηριότητα. Να επισημανθεί ξανά πως τέτοιου είδους φαινόμενα χαρακτηρίζονται από έντονη τοπικότητα και κατά συνέπεια δυσκολίες στην πρόγνωση.

Ικανοποιητικές θερμοκρασίες (μέγιστες άνω των 26 βαθμών) αλλά και πιθανές μπόρες κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών & απογευματινών ωρών περιμένουμε για το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Ιουνίου, στην Ευρυτανία. Τοπικά ίσως εκδηλωθούν εκ νέου φαινόμενα, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες δ/νσεις. Μικρότερο -αλλά όχι ανύπαρκτο- είναι το ενδεχόμενο αστάθειας τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, ανήμερα του Αγ. Πνεύματος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ