29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Καθημερινότητα οι μπόρες και οι καταιγίδες στην Ευρυτανία. Πιθανότητα για φαινόμενα και σήμερα

Μια ακόμα ισχυρή νεροποντή-καταιγίδα εκδηλώθηκε χθες στο Καρπενήσι, με το πρώτο μισό του Ιούνη να χαρακτηρίζεται από την έντονη αστάθεια· ενόψει του καλοκαιριού ο τόπος έχει ανάγκα το νερό, αλλά τα βίαια φαινόμενα εγκυμονούν και κινδύνους.

Στα προσεχή, οι μπόρες δεν θα εκλείψουν σύντομα, ωστόσο θα έχουν (όπως κάθε φορά τέτοια εποχή) περισσότερο τοπικό και παροδικό χαρακτήρα. Το τρέχον σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί περίπου μέχρι και το Σαββατοκύριακο και έτσι οι συνθήκες θα είναι και πάλι ευνοϊκές για την εκδήλωση απογευματινών όμβρων και καταιγίδων, ενώ πιο καλοκαιρινό -από άποψη φαινομένων και θερμοκρασιών- διαφαίνεται το τρίτο 10ήμερο του μήνα.

Σήμερα Πέμπτη, 16 Ιουνίου, η ημέρα θα ξεκινήσει με αυξημένη συννεφιά στο μεγαλύτερο κομμάτι του ν. Ευρυτανίας, που τοπικά ίσως δώσει πρόσκαιρα φαινόμενα. Αυξημένη θα είναι η αστάθεια και μετά το μεσημέρι, όπως και η πιθανότητα για εκδήλωση όμβρων ή/και καταιγίδων. Για άλλη μία φορά πρέπει να τονιστεί η τοπικότητα και η χαμηλή προγνωσιμότητα των φαινομένων, ίδιον, άλλωστε, της εποχής που διανύουμε. Θερμοκρασία σε πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς στο Καρπενήσι.

Σημαντικά μικρότερες θα είναι οι πιθανότητες για καταιγίδες την Παρασκευή, 17 Ιουνίου, καθώς η αστάθεια δείχνει να περιορίζεται αρκετά. Σε άνοδο η θερμοκρασία, οι μέγιστες θα κινηθούν άνω των 25 βαθμών, συνοδεία Α-ΒΑ ανέμων. Το Σάββατο (18/6) θέτει υποψηφιότητα για φαινόμενα αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ πιο ήπιος θα είναι ο καιρός την Κυριακή (19/6).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ