29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός – Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Χιόνια ήδη στην Αθήνα – Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία Ελπίς χτυπά πολλές περιοχές της χώρας με τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι πολικές θερμοκρασίες και οι πυκνές χιονοπτώσεις.

Εξαίρεση δεν αποτελεί η Αττική, καθώς έχουμε χιονοπτώσεις από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου σε Υμηττό, Πάρνηθα και Πεντέλη, χωρίς ωστόσο η κακοκαιρία να έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα με τα πιο δύσκολα να βρίσκονται προς των πυλών. 

Οι δήμοι της Αττικής και ειδικά στα βόρεια του νομού είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίζουν την επέλαση του χιονιά.

Συνολικά  80 εκχιονιστικά μηχανήματα στην Αττική βρίσκονται επί ποδός και είναι τους δρόμους από το βράδυ της Παρασκευής, ενώ δυόμισι τόνοι αλάτι θα είναι διαθέσιμοι σε 10 σημεία για να μπορούν να τα προμηθευτούν οι δήμοι. Δύο ακόμα μηχανήματα θα είναι σε ετοιμότητα για τον απεγκλωβισμό ατόμων.

Σε λευκό κλοιό η Βόρεια Ελλάδα 

Από τη Βόρεια Ελλάδα ξεκίνησε ήδη η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς», που από το βράδυ της Παρασκευής έχει «ντύσει στα λευκά» πολλές περιοχές, κατευθυνόμενη προς τα νότια.

«Στα λευκά ντύθηκε» η Ξάνθη από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, χωρίς, ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια και στην Κοζάνη, με τον δήμο και την περιφέρεια να είναι επί ποδός.

Το πέπλο χιονιού σκέπασε και το Παλιούρι στο Διδυμότειχο.

Χιόνια έχουν καλύψει και το Πήλιο.

Έντονη χιονόπτωση από τα ξημερώματα και στη Θήβα.

 

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έφτασε μέχρι και τη Λέσβο με τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας να δίνουν μάχη για να κρατήσουν το δρόμο καθαρό.

Χιόνια ήδη στην Αθήνα 

Το μεσημέρι του Σαββάτου χιόνισε και στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές όπως το Παγκράτι, η Νέα Σμύρνη, το Μαρούσι και η Κυψέλη χωρίς όμως να το στρώσει.

Τα λευκά ντύθηκε και η Ιπποκράτειος Πολιτεία και αρκετές οικογένειες πήγαν εκεί για να απολαύσουν το χιόνι.

Υπενθυμίζεται πως, λόγω της χιονόπτωσης, έχουν κλείσει δρόμοι. Πιο συγκεκριμένα, έκλεισε η Λεωφόρος Διονύσου (Περιφερειακή Πεντέλης) από το ύψος του Αγίου Πέτρου προς Πεντέλη, η Οδός Διονύσου (Περιφερειακή Διονύσου) από το ύψος του “414” προς Ν. Μάκρη και η Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στη Λεωφόρο και στην Οδό Διονύσου ενώ παράλληλα στο καταφύγιο Μπάφι το τοπίο είναι χιονισμένο, ενώ ο δρόμος παραμένει κλειστός.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Ο μετεωρολόγος του MEGA Γιάννης Καλλιάνος εξήγησε ότι η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά κατά 11 βαθμούς στην Αττική και κάτι το οποίο θα συνεχιστεί.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν, το κρύο θα παραμείνει, ενώ αύριο Κυριακή θα έχουμε χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο ακόμα και στις παραλίες. Χιόνια λοιπόν να έχουμε στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, σε περιοχές της Εύβοιας και των Σποράδων.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στο Πήλιο και στην Αττική στα βόρεια και ανατολικά του νομού και σε πιο χαμηλά υψόμετρα και ίσως και στη νότια Πελοπόννησο.

Θα ντυθεί στα λευκά και το κέντρο της Αθήνας 

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα παρουσιάσει σοβαρότατη υποτροπή ο καιρός. Αυτό σημαίνει ότι χιονοπτώσεις θα κατέβουν στα πεδινά στη Θεσσαλία, Εύβοια, κεντροανατολική Στερεά, Αττική, και άλλες περιοχές της χώρας. Από Δευτέρα μεσημέρι και Τρίτη πρωί θα έχουμε την κορύφωση της κακοκαιρίας. Θα χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε παραθαλάσσια σημεία.

Ισχυρός θα είναι ο παγετός και στη Βόρεια Ελλάδα. Ο υδράργυρος θα φτάσει σε κάποιες περιοχές στους -20 βαθμούς.

Από την Τετάρτη – Πέμπτη αναμένεται να αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

 

To άρθρο Καιρός – Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Χιόνια ήδη στην Αθήνα – Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ