27 Νοεμβρίου 2021

Καιρός – Κρήτη: Περιπέτεια στα χιόνια με απερίσκεπτους εκδρομείς – Παραλίγο να πέσουν σε γκρεμό

Καιρός – Κρήτη: Περιπέτεια στα χιόνια με απερίσκεπτους εκδρομείς – Παραλίγο να πέσουν σε γκρεμό

Συνέχεια του χιονιά και σήμερα στις ορεινές περιοχές της Κρήτης, χωρίς σοβαρά προβλήματα αλλά παρολίγον … παρατράγουδα με απερίσκεπτους και επιπόλαιους εκδρομείς που παρά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, στο παρά πέντε αποφεύχθηκε σοβαρό ατύχημα χθες στην περιοχή, από αυτοκίνητο που βρέθηκε στο χείλος γκρεμού, κινητοποιώντας τον μηχανισμό του δήμου.

“Είναι σημαντικό σε περιόδους με έντονα καιρικά φαινόμενα να μην εκθέτουμε τις ζωές τις δικές μας σε κίνδυνο, αλλά ούτε των διασωστών” σημειώνει στέλνοντας μήνυμα σε όσους υλοποιούν παράτολμες επιθυμίες.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο κάμπος του Οροπεδίου με υψόμετρο από 800 έως 850 μέτρα, έχει ντυθεί στα λευκά με το χιόνι να φθάνει σε ύψος από 5 έως 10 πόντους. Το χιόνι και ο παγετός τις πρωινές ώρες σήμερα ήταν έντονος, ενώ ο δήμος και ο μηχανισμός του παραμένει στις επάλξεις καθώς το μετεωρολογικό προγνωστικό μοντέλο κάνει λόγο για συνέχιση των φαινομένων έως και τις απογευματινές ώρες σήμερα.

Σε αυτό το πλαίσιο- στις 10 το πρωί ο υδράργυρος είχε πέσει στο -1C- οι σχολικές δομές παραμένουν κλειστές.

Στα Ανώγεια

Παρόμοιο το καιρικό σκηνικό στα Ανώγεια με τσουχτερό κρύο και χιονόπτωση, ωστόσο τα σχολεία παρέμειναν ανοικτά σήμερα, με τον δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη να σημειώνει ότι ο δήμος με τη λειτουργία των εκχιονιστικών μηχανημάτων του κρατά ανοικτό το οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων, ενώ ανοικτός παραμένει ο δρόμος προς Ψηλορείτη έως την Αγία Μαρίνα.

To άρθρο Καιρός – Κρήτη: Περιπέτεια στα χιόνια με απερίσκεπτους εκδρομείς – Παραλίγο να πέσουν σε γκρεμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ