25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Κύμα ζέστης από σήμερα, τοπικά έως 41c ο υδράργυρος – Οι μέγιστες θερμοκρασίες στην Ευρυτανία

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε χθες έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με το οποίο προειδοποιεί πως η θερμοκρασία θα παρουσιάσει από σήμερα σταδιακή άνοδο, προβλέποντας πως οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν κατά τόπους τους 40° με 41° C, ενώ ευτυχώς οι ελάχιστες θερμοκρασίες (τη νύχτα) δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προβλέπει πως την Τετάρτη 22 Ιουνίου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35°-37° C και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38°-39° C. Την Πέμπτη (23/6) θα ανέβει στους 36°-39° C και τοπικά σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και κεντρική Μακεδονία θα πιάσει τους 40° με 41° C. Στην Αττική, οι υψηλότερες θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα σημειωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη και θα φθάσουν τους 38° με 39° C, με τις παραθαλάσσιες περιοχές να καταγράφονται 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στην Ευρυτανία, η ζέστη θα είναι πιο υποφερτή και, ενδεικτικά, στην πόλη του Καρπενησίου οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 33° C. Πάντως, σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα στα δυτικά του νομού, η θερμοκρασία θα ανέβει και πάνω από τους 35-35° C.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Ευρυτανία, στα ΕΝ που κυκλοφορούν την Τετάρτη 22/6/22

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ