8 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχονται βροχές που θα λιώσουν τα χιόνια, κίνδυνος για πλημμύρες

Πυκνές χιονοπτώσεις και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς από το βράδυ της Παρασκευής (28.1.2022). Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρει πως οι βροχές που θα σημειωθούν αναμένεται να λιώσουν απότομα μεγάλο όγκο χιονιού και προειδοποιεί για το κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με νεότερη ανακοίνωσή του αναφέρει πως θα πέσουν πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά της Αττικής, πιθανόν σε πιο χαμηλά υψόμετρα, ενώ και στα Βίλια αναμένεται μεγάλος όγκος χιονιού.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Σχετικά με το νέο κύμα κακοκαιρίας ακολουθούν χάρτες βροχόπτωσης, χιονόπτωσης και ανέμου σύμφωνα με την πρωινή ανανέωση των μετεωρολογικών μας μοντέλων.

Επισημαίνονται τα παρακάτω:

1. Αρκετές βροχές στην Αττική που θα λιώσουν απότομα μεγάλο όγκο χιονιού και που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά φαινόμενα

2. Πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά της Αττικής, πιθανόν και πιο χαμηλά στα υπερβόρεια τμήματα.

3. Μεγάλος όγκος χιονιού στα Βίλια όπου ήδη υπάρχει μεγάλο πάχος χιονοκάλυψης.

4. Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα προς τα κεντρικά, πρόσκαιρα τα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα όπως επίσης και προς κεντρική – ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο.

5. Ισχυρές βροχές – καταιγίδες προς τα νότια νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα.

6. Θυελλώδεις βοριάδες προς το κεντρικό – νότιο νοτιοδυτικό Αιγαίο.

Από βδομάδα ακολουθεί και νέα κακοκαιρία τα χαρακτηριστικά της οποίας θα μελετηθούν και θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και σε όλους!»

 

To άρθρο Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχονται βροχές που θα λιώσουν τα χιόνια, κίνδυνος για πλημμύρες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ