25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Με αυξημένη πιθανότητα για μπόρες και καταιγίδες αρχίζει η νέα εβδομάδα στην Ευρυτανία – Θερμοκρασία σε πτώση

Με ζεστό και ηλιόλουστο καιρό κύλησε το Σαββατοκύριακο στην Ευρυτανία, με τις μέγιστες θερμοκρασίες στο Καρπενήσι να ξεπερνούν για πρώτη φορά τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά χαμηλότερα υψόμετρα οι μέγιστες ξεπέρασαν τους 32-33 βαθμούς. Ωστόσο, σταδιακά το καιρικό σκηνικό θα αλλάξει, καθώς η νέα εβδομάδα θα συνοδευτεί από αυξημένη πιθανότητα για μπόρες και καταιγίδες, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας.

Ένα αποκομμένο βαρομετρικό χαμηλό με ψυχρό πυρήνα που από τη Δευτέρα (6/6) θα στροβιλίζεται επάνω από τη Δυτική Μαύρη Θάλασσα καθώς και μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα προσεγγίσει την χώρα από βορειοδυτικά από τα μέσα της εβδομάδας θα ενισχύσουν σημαντικά την αστάθεια έως την Παρασκευή (10/6), σύμφωνα με το meteo.gr. Ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες που σε αρκετές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές, απογευματινές καθώς και πρώτες βραδινές ώρες, κατά κύριο λόγο στις ηπειρωτικές περιοχές. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική πτώση από την Τρίτη (7/6).

Όσον αφορά στην Ευρυτανία, το πενθήμερο από Δευτέρα 6 έως και Παρασκευή 10 Ιουνίου οι πιθανότητες εκδήλωσης φαινομένων αστάθειας, κυρίως μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, είναι πολλές. Θα πρόκειται για φαινόμενα με έντονη τοπικότητα, που, ωστόσο, δύνανται να έχουν ένταση και γι’ αυτό απαιτούν προσοχή· θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί). Παράλληλα, αισθητή θα γίνει η πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη (7/6), καθώς από τα 30άρια θα πέσουμε στις μέγιστες των 22-23 βαθμών.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ