20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Με νεφώσεις, ασθενείς τοπικές μπόρες και αφρικανική σκόνη, οι επόμενες ημέρες στην Ευρυτανία

Αργά αλλά σταθερά συνεχίζει την πορεία προς την άνοιξη ο καιρός στην ορεινή Ευρυτανία. Το προσεχές διάστημα, πάντως, κατά τόπους θα βρέξει πρόσκαιρα και ασθενώς· πιο γενικευμένα φαινόμενα διαφαίνονται για τις αρχές της νέας εβδομάδας. Σε καλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή (16/4), οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες στο σύνολο του νομού, ήδη από τις πρωινές ώρες. Αργότερα, τοπικά είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς και πρόσκαιρες μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Α-ΒΑ διευθύνσεις και γενικά θα επικρατεί σχετική ψύχρα, αφού ο υδράργυρος δεν θα δείξει άνω των 10 βαθμών.

Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε για το Σάββατο (17/4), ωστόσο θα γίνει περισσότερο αισθητή στη δυτική Ευρυτανία. Η συννεφιά θα είναι ξανά κυρίαρχη, ενώ κατά τόπους ίσως βρέξει για λίγο. Έως 12-13c θα φθάσει η θερμοκρασία, άνεμοι ξανά από ανατολικές διευθύνσεις. Παράλληλα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αναμένεται να εκδηλωθεί μεταφορά αφρικανικής σκόνης, όπως αποτυπώνεται και στον παρακάτω χάρτη:

Σχετική αστάθεια θα επικρατεί την Κυριακή (18/4) στην Ευρυτανία και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εκδηλωθούν βροχές ή/και μπόρες, κατά κανόνα ασθενείς. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ και η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερες βροχές και παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας, δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Στα μεγάλα υψόμετρα, πιθανές είναι οι χιονοπτώσεις.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ