Καιρός / Με πιθανές μπόρες και καταιγίδες ξεκινά η νέα εβδομάδα στην Ευρυτανία – Σε πτώση η θερμοκρασία

Καιρός / Με πιθανές μπόρες και καταιγίδες ξεκινά η νέα εβδομάδα στην Ευρυτανία – Σε πτώση η θερμοκρασία

Αλλαγή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, αλλαγή που θα επηρεάσει και τμήματα του ν. Ευρυτανίας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα, Δευτέρα 19 Αυγούστου, προβλέπονται βροχές και πιθανές καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Στερεά και πιθανόν τα ορεινά της Πελοποννήσου. Στο Καρπενήσι η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Την Τρίτη 20 Αυγούστου θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα, κυρίως το απόγευμα. Τα φαινόμενα τοπικά σε Ιόνιο Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα πιθανόν να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και οι μέγιστες στην Ευρυτανία θα κυμανθούν στα επίπεδα των 28-29 βαθμών.

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου, σποραδικά φαινόμενα αναμένονται σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά -όχι όμως έντονα- με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας (έως 27β. μέγιστες).

Το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής (22-23/8) δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές, ενώ προβλέπεται προοδευτική άνοδος της θερμοκρασίας. Με σύμμαχο τον καιρό θα γιορταστεί η Παναγία η Προυσιώτισσα.

Καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (24-25/8).