18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και λίγες βροχές, το Σαββατοκύριακο στην Ευρυτανία

Τουλάχιστον… διστακτικός παρουσιάζεται ο χειμώνας στην Ευρυτανία, καθώς πλην μεμονωμένων εξάρσεων,  μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε δε, ο καιρός θα θυμίσει… Οκτώβρη, απόρροια θερμής εισβολής από την Αφρική.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξημερώματα Σαββάτου 9/1, εκδηλώθηκαν τοπικές μπόρες στην Ευρυτανία, ωστόσο το πρωινό ξεκίνησε με καλύτερες συνθήκες, συννεφιά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Παρόμοιο θα διατηρηθεί το σκηνικό και στο υπόλοιπο της ημέρας (τοπικά ίσως βρέξει παροδικά), με τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, έως 14 βαθμούς μέγιστες.

Την Κυριακή 10/1, στη διάρκεια της νύχτας θα βρέξει, ενώ μέσα στην ημέρα θα έχουμε εναλλαγές νεφώσεων και διαστημάτων με ηλιοφάνεια. Η θερμή εισβολή θα κορυφωθεί και τοπικά ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 15-16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ.

Με αυξημένη αστάθεια, βροχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, θα αρχίσει η νέα εβδομάδα. Στο καιρικό κάδρο θα μπει και η πιθανότητα χιονοπτώσεων.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Ε.Ν.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ