19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Οι βροχές επιστρέφουν στην Ευρυτανία. Αξιόλογα κατά τόπους φαινόμενα το Σάββατο (24/4)

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η καιρική μετάβαση στην άνοιξη, στην ορεινή Ευρυτανία. Κατά τόπους ασθενή φαινόμενα (μπόρες) εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, ενώ κακοκαιρία θα ενσκήψει πολύ σύντομα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή (23/4) οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες, ήδη από τις πρωινές ώρες. Αργότερα -και κυρίως μετά το απόγευμα- τοπικά θα αρχίσει να βρέχει, κατά βάση ασθενώς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει ως τους 16-17 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις.

Το Σάββατο (24/4) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, ήδη από τα ξημερώματα. Βροχές ή/και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη διάρκεια της ημέρας στον ν. Ευρυτανίας, ενώ η στροφή των ανέμων σε βοριάδες (ΒΑ) θα επηρεάσει τόσο την τοπικότητα όσο και την ένταση των φαινομένων. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, που δεν θα ξεπεράσει στο Καρπενήσι τους 11 βαθμούς.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα επέλθει την Κυριακή (25/4). Στο πρώτο μισό της ημέρας, ίσως επιμείνουν κάποια τοπικά φαινόμενα, βαθμιαία όμως θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, φθάνοντας ως τους 13 βαθμούς· ξανά από ΒΑ οι άνεμοι.

Σύμφωνα, τέλος, με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια, το διήμερο Παρασκευή & Σάββατο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ