20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Πιθανές, πρόσκαιρες… χιονοπτώσεις αύριο στην Ευρυτανία, αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας

Όψιμος χειμώνας θα ενσκήψει στην ορεινή Ευρυτανία, με το ενδεχόμενο χιονοπτώσεων να είναι πιθανό· βέβαιη είναι, πάντως, η πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, ψυχρές αέριες μάζες θα εισέλθουν στα βόρεια σύνορα από απόψε και σταδιακά θα κινηθούν νοτιότερα, με αποτέλεσμα την Πέμπτη (8/4) το σκηνικό να καταστεί χειμωνιάτικο, με χαμηλές θερμοκρασίες και φαινόμενα, κυρίως στα ανατολικά.

Στην Ευρυτανία, κατά τη διάρκεια της ημέρας οι νεφώσεις θα πυκνώνουν στα ανατολικά και κεντρικά και άνω των 900-1000 μέτρων είναι πιθανή η εκδήλωση χιονοπτώσεων. Σταδιακά και κυρίως προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα πρέπει να έχουν σταματήσει και θα περιοριστούν αποκλειστικά σε ανατολική Στερεά και Αττική. Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να δείχνει τιμές από -1 έως 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις.

Η μίνι κακοκαιρία δεν θα έχει διάρκεια και ήδη από την Παρασκευή (9/4) η βελτίωση θα είναι γεγονός, ωστόσο η ψύχρα θα διατηρηθεί. Ήλιος με «δόντια» θα επικρατεί, με τις μέγιστες τιμές έως 6-7 βαθμούς, συνοδεία βοριάδων.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ