19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Πρόσκαιρη επιδείνωση στην Ευρυτανία από τα ξημερώματα της Κυριακής (2/10), με βροχές, μπόρες & πιθανές καταιγίδες

Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες επικράτησαν στην Ευρυτανία το Σάββατο, πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου. Η ηλιοφάνεια κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, ενώ σημειώθηκαν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τα θερμόμετρα στο Καρπενήσι να δείχνουν μέχρι… 29,9 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, από τα ξημερώματα της Κυριακής (2/10) αναμένεται επιδείνωση – εξπρές από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις πιθανές καταιγίδες. Aρχικά, από αργά το απόγευμα του Σαββάτου (1/10) φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τα οποία σταδιακά -από τα μεσάνυχτα- θα αρχίσουν να επηρεάζουν τμήματα της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του ν. Ευρυτανίας.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και την Κυριακή (2/10) οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 22-23 βαθμούς. Η επιδείνωση θα είναι πρόσκαιρη και ήδη, μετά το μεσημέρι, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται, με τα φαινόμενα να σταματούν· ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων θα πέσει στη διάρκεια της νύχτας.

Με ηλιοφάνεια και ικανοποιητικές για την εποχή θερμοκρασίες θα αρχίσει η νέα εβδομάδα στην Ευρυτανία.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ