28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Σε τροχιά πολυήμερου καύσωνα η Ελλάδα, υψηλές θερμοκρασίες προσεχώς και στην Ευρυτανία

Ισχυρό και πολυήμερο κύμα καύσωνα θα επηρεάσει την Ελλάδα, αρχής γενομένης από την Τρίτη 27/7 και με κορύφωση το τριήμερο Σάββατο 31/07 – Δευτέρα 02/08. Σε πολλές περιοχές οι θερμοκρασίες θα κινηθούν στα επίπεδα άνω των 40 βαθμών, ενώ τοπικά θα καταγραφούν μέγιστες των 44 βαθμών Κελσίου. Ζέστη θα επικρατεί και στην Ευρυτανία, προφανώς, όμως, πιο… υποφερτή.

«Το προαναφερθέν διάστημα πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα κυριαρχήσουν στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, στην Ιταλία, στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και στην Τουρκία, ενώ η χώρα μας θα επηρεάζεται στο σύνολό της καθ’ όλη τη διάρκεια του θερμού κύματος», αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Ήδη, από την Τρίτη 27 Ιουλίου, περιοχές όπως η πεδινή Ήπειρος (Άρτα κ.α.), πεδινή Αιτωλοακαρνανία (Αγρίνιο κ.α.), εσωτερικά τμήματα των Επτανήσων και Πελοπόννησος (Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία) θα φθάσουν τους 40 βαθμούς. Στη διάρκεια του δεύτερου μισού της εβδομάδας και ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας τα 40άρια θα γενικευθούν και η θερμοκρασία θα φθάσει και τους 44 -και ίσως τοπικά τους 45 βαθμούς.

Πολλή ζέστη θα επικρατεί και στα δυτικά, χαμηλά υψόμετρα της Ευρυτανίας, με τη θερμοκρασία να φθάνει στα επίπεδα των 37-38 βαθμών από τα μέσα της εβδομάδας και έπειτα. Καλύτερη θα είναι -λόγω υψομέτρου- η κατάσταση άνω των 800 μέτρων, παρόλα αυτά και στο Καρπενήσι περιμένουμε θερμοκρασίες της τάξης των 35-36 βαθμών.

Διαβάστε αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού, στα Ε.Ν. που κυκλοφορούν την Τετάρτη 28/7/21

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ