25 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός: Τους 50 βαθμούς Κελσίου έφτασε η επιφάνεια της γης στην Ελλάδα

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες του δορυφορικού χάρτη της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), που δείχνει τη θερμοκρασία της επιφάνειας της γης στην Ελλάδα και των γύρω χωρών, στις 30 Ιουνίου.

Τα δεδομένα του χάρτη (με σκούρο κόκκινο χρώμα) που δημοσιεύει η ΕΡΤ, δείχνουν ότι οι επιφανειακές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων των βορειοδυτικών  περιοχών της Αθήνας έφτασαν τους 50 βαθμούς Κελσίου!

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλές θερμοκρασίες της τάξεως των 50 βαθμών Κελσίου στην επιφάνεια αποτυπώνονται και στην Θεσσαλία, την Αργολίδα, την Βοιωτία, την Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Δυτική Χαλκιδική, την νότια Ροδόπη, την νότια Κρήτη, τα Χανιά, την Λέσβο και ειδικά στην Σαντορίνη, την Μύκονο, την Λέσβο, τη Λήμνο, την ανατολική Ρόδο και την Καλαμάτα. Τα σημεία που έχουν χρωματιστεί στο χάρτη με μπλε και φαίνονται στα ελληνοαλβανικά σύνορα και στο εσωτερικό της Αλβανίας  είναι παροδικές συννεφιές.

Ο χάρτης με τις επιφανειακές θερμοκρασίες της Ελλάδος δημιουργήθηκε από τον δορυφόρο Copernicus Sentinel-3 της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας με την χρήση του μετρητή θερμοκρασίας επιφάνειας θάλασσας και ξηράς που εκείνος διαθέτει.

Ενώ οι καιρικές προβλέψεις στη γη χρησιμοποιούν προβλεπόμενες θερμοκρασίες αέρα, ο δορυφόρος μετράει την πραγματική ποσότητα ενέργειας που εκπέμπεται από τη Γη. Άρα αυτός ο χάρτης αντιπροσωπεύει καλύτερα την πραγματική θερμοκρασία της επιφάνειας. 

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία διευκρινίζει ωστόσο ότι οι υψηλές θερμοκρασίες που έπληξαν τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία αυτή την εβδομάδα, οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο της Ακρόπολης μνημείο το οποίο επισκέπτονται οι περισσότεροι που ταξιδεύουν στην Ελλάδα…

Πηγή: ertnews

To άρθρο Καιρός: Τους 50 βαθμούς Κελσίου έφτασε η επιφάνεια της γης στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ