29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός: Χιόνια, βροχές και κλειστά σχολεία – Η κακοκαιρία «Λέανδρος» δοκιμάζει ξανά τη χώρα (pics, video)

Καιρός: Χιόνια, βροχές και κλειστά σχολεία – Η κακοκαιρία «Λέανδρος» δοκιμάζει ξανά τη χώρα (pics, video)

Ο καιρός δείχνει ξανά τα δόντια του σε ολόκληρη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τα χιόνια και τις βροχές. Σε πολλές περιοχές τα σχολεία θα μείνουν κλειστά…

Έκλεισαν σήμερα το πρωί με απόφαση του δημάρχου Στρατή Κύτελη και τα σχολεία του δήμου Μυτιλήνης, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεία στο νησί. Σημειώνεται ότι τη νύχτα που πέρασε χιόνισε και μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης. Στα ψηλά μέρη της πόλης οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι χωρίς αλυσίδες. Δείτε τις εικόνες του lesvospost.com…

Επέλαση του χιονιά και σε πολλές περιοχές της Κορινθίας, όπως το Σοφικό. Δείτε τις εικόνες του korinthostv.gr…

Το χιόνι φυσικά αποτελεί πάντα μια παιδική, μαγευτική προσδοκία κάθε χειμώνα. Απολαύστε μια μαγευτική πτήση στην χιονισμένη Εύβοια, κοντά στην οροσειρά της Δίρφυς.

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Συγκεκριμένα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης κλειστές θα παραμείνουν οι μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Ωραιοκάστρου, στον δήμο Λαγκαδά και στην κοινότητα Χορτιάτη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτης.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στους Δήμους Βέροιας και Κιλκίς.

Στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, στον δήμο Αριστοτέλη λόγω ολικού παγετού κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις κοινότητες Αρναίας, Στανού, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας και Μεγάλης Παναγιάς. Στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου Αριστοτέλη τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον δήμο Πολυγύρου κλειστό θα παραμείνει το Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων, ενώ οι σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 9.00.

Στην Πέλλα δεν θα λειτουργήσουν το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Φωτεινής, το Νηπιαγωγείο Αγίας Φωτεινής, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, το Νηπιαγωγείο Αγίου Αθανασίου, το Δημοτικό Σχολείο ‘Αρνισσας, το Νηπιαγωγείο ‘Αρνισσας, το Δημοτικό Σχολείο Ζέρβης, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Γραμματικού, το Δημοτικό Σχολείο Παναγίτσας, το Νηπιαγωγείο Παναγίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Περαίας, το Νηπιαγωγείο Περαίας.

Στην υπόλοιπη χώρα

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων ΚοζάνηςΦλώριναςΚαστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, ενώ θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που εδρεύει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Φελλίου Γρεβενών και τα σχολεία στον δήμο Πρέσπας που θα λειτουργήσουν δύο ώρες αργότερα από την κανονική έναρξη.

Κλειστά θα παραμείνουν και μεθαύριο Τρίτη, τα σχολεία στον δήμο Καλαβρύτων, λόγω της κακοκαιρίας. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «θα διακοπούν τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η λειτουργία του δημοτικού παιδικού σταθμού Καλαβρύτων, λόγω των έκτακτων και ακραίων καιρικών συνθηκών, δηλαδή πυκνή χιονόπτωση και ολικός παγετός, που επικρατούν στην Περιφέρεια του δήμου και οι οποίες θα συνεχιστούν και κατά τις επόμενες ημέρες».

Η πρόγνωση του καιρού

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι, που από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα σταματήσουν. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 00 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων και γρήγορη βελτίωση. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Κρήτη: Ο καιρός για Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Νέα επέλαση του χιονιά από το βράδυ Κυριακής

 

To άρθρο Καιρός: Χιόνια, βροχές και κλειστά σχολεία – Η κακοκαιρία «Λέανδρος» δοκιμάζει ξανά τη χώρα (pics, video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ