20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Και οι τρεις ήταν υπέροχοι…

 

Μάικ Γαλάκος, Θωμάς Μαύρος και Γιώργος Φοιρός. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) βραβεύει το 1980 τους κορυφαίους της αγωνιστικής περιόδου, στην πρώτη απονομή βραβείων μετά την εκκίνηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.


Το πρώτο Πρωτάθλημα της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, ολοκληρώθηκε με Πρωταθλητή τον Ολυμπιακό, που νίκησε τον Άρη στο μπαράζ τίτλου που διεξήχθη στο Βόλο.

Ο Γαλάκος ήταν ο ηγέτης της ομάδας του Πειραιά. Αναμφίβολα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της σεζόν 1979-1980. Έπαιξε σε 26 ματς, πέτυχε 10 γκολ και ήταν μόνιμος κίνδυνος για τις άμυνες των αντιπάλων του Ολυμπιακού.

Ο Φοιρός πήρε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού. Τη χρονιά που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το Πρωτάθλημα με την εξαιρετική ομάδα του Άρη (με Κούη, Σκόμποε, Πάλλα, Ζήνδρο, Μπαλλή, Σεμερτζίδη…).

Ο Μαύρος τιμήθηκε – έστω και με μικρή καθυστέρηση – για τα 31 γκολ που έβαλε το 1979, κατακτώντας το αργυρό ευρωπαϊκό παπούτσι. Μαζί με τον Μπάγεβιτς (πρώτος σκόρερ το 1980) ήταν το καλύτερο επιθετικό δίδυμο του Πρωταθλήματος.

Το άρθρο Και οι τρεις ήταν υπέροχοι… εμφανίστηκε πρώτα στο www.ertsports.gr.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ