25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κακοκαιρία “Αθηνά” / Ζημιές & καταστροφές στη Β. Εύβοια από τις βροχές, ασύλληπτοι όγκοι νερού στο Πήλιο (ΦΩΤΟ)

Ζημιές και καταστροφές καταγράφει η Βόρεια Εύβοια από τα έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Αθηνά». Τα μεγαλύτερα προβλήματα αφορούν στο παραλιακό μέτωπο Αγία Άννα – Αχλάδι – Κοτσικιά, όπου η χθεσινοβραδινή καταιγίδα προξένησε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Τα χωριά που αντιμετώπισαν τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν, σύμφωνα και με τον Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας, Φάνη Σπανό, η Κοτσικιά, τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι, ενώ πολύ σημαντικές ζημιές υπέστησαν οι παραλίες της Αγίας Άννας, του Αχλαδίου και της Κοτσικίας. Στην περιοχή μεταβαίνει ο Χρήστος Τριαντόπουλος, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές

«Μέχρι χθες το βράδυ οι ζημιές ήταν περιορισμένες και ελεγχόμενες, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας και ειδικά μέχρι τις 2:30 είχαμε πάρα πολύ έντονη βροχόπτωση η οποία σωρευτικά με τη βροχή που είχε πέσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, έφερε σε ορισμένα μέρη πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα» δήλωσε μιλώντας στο OPEN ο Φ. Σπανός. «Η Κοτσικιά, τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι πλημμύρισαν, όπως και η παραλία της Αγίας Άννας και πολύ περισσότερο η παραλία Αχλαδίου» τόνισε και συμπλήρωσε πως έχει προκληθεί πολύ μεγάλη ζημιά σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές. «Έχουμε σπίτια πλημμυρισμένα, περισσότερα από 100 υπόγεια, δρόμους, πλατείες, παιδικές χαρές».

Με τη σειρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, τόνισε ότι «οι επιπτώσεις της μεγάλης καταστροφής στην βόρεια Εύβοια (σ.σ. πυρκαγιές) είναι ήδη μπροστά μας. Οι έντονες βροχοπτώσεις που έφερε στην ανατολική ακτή των δυο πληγέντων Δήμων η ‘Αθηνά’, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δημόσιες υποδομές και σε δεκάδες κατοικίες και επιχειρήσεις. Ψαροπούλι, Παραλία Κοτσικιά, Παραλία Αχλαδίου, Παραλία Αγίας Άννας μετρούν πληγές».

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή», προσθέτει, «δίπλα στους συμπολίτες μας και τις Δημοτικές αρχές, με την παρουσία μας και την επιχείρηση 22 μηχανημάτων έργου για τις ανάγκες απεγκλωβισμών, καθαρισμών και αποκαταστάσεων. Συνεχίζουμε αδιάκοπα τις παρεμβάσεις θωράκισης όλων των περιοχών των πληγέντων Δήμων, η Πολιτεία επιβάλλεται να επιταχύνει και να κλιμακώσει δράσεις και έργα που θα αποτρέψουν ή θα ελαχιστοποιήσουν τα σημαντικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

Απίστευτο νερό στο Πήλιο

Την ίδια ώρα, πολύ έντονες ήταν οι βροχές και στο Πήλιο, στα Α-ΝΑ τμήματα της Μαγνησίας, όπου το βροχόμετρο του μετεωρολογικού σταθμού του αστεροσκοπείου Αθηνών καταγράφει μέχρι στιγμής σχεδόν 730 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο, «…περίπου δηλαδή όσο βρέχει στην Αθήνα δύο χειμώνες μαζί ενώ έπεται και συνέχεια έως και το ξημέρωμα της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου!», όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

ΦΩΤΟ: meteology.gr

«Νέα σοβαρή επιδείνωση του καιρού με δυνητικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται από αργά το βράδυ της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου και κυρίως την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει εντυπωσιακές διαφορές (…)», συμπληρώνει για την προοπτική του καιρού.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ