19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κακοκαιρία “Μπάλλος” / Κλείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες, απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό & παραλιακή, αναστέλλεται η λειτουργία σχολείων

Επιδείνωση των καιρικών φαινομένων από αργά το βράδυ της Πέμπτης έως 6 το πρωί της Παρασκευής προβλέπεται σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης, που ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κακοκαιρία θα επηρεάσει Εύβοια και Χαλκιδική ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν ιδιαίτερα Σάμος, Ικαρία και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Τα μέτρα:

01.00 με 08.00 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων σε Κηφισό και Παραλιακή. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση με την εξέλιξη του φαινομένου. Θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους.

Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάλλος και των υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρυση των δρόμων, έτσι ώστε αν επιδεινωθεί το φαινόμενο να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε.

Λόγω της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου, αποφασίσαμε όπως παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, παράλληλα με την ίδια απόφαση σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμΕΑ σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

(ΦΩΤΟ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ