10 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κακοκαιρία στα ανατολικά μέχρι και την Τετάρτη (31/1) – Χιονοπτώσεις και στην Αττική, πώς θα επηρεαστεί η Ευρυτανία

Μεταβολή του καιρού και κακοκαιρία στα ανατολικά και νότια μέχρι την Τετάρτη 31/01 με χιονοπτώσεις ακόμα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα το τριήμερο Δευτέρα 29/1 – Τετάρτη 31/1, οπότε κακοκαιρία θα επικρατήσει στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.  

Η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί κατά κύματα με κύρια χαρακτηριστικά: τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές και τις καταιγίδες κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και ιδιαίτερα στην Κρήτη όπου αναμένονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής στα πεδινά και μεγάλα ύψη χιονιού στα ορεινά-ημιορεινά, τις τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες, καθώς και τους τοπικά θυελλώδεις ανέμους βορείων διευθύνσεων.

Ειδικότερα για την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, από τις πρωινές έως και τις προμεσημβρινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα αφορούν και πεδινές περιοχές της Βοιωτίας, της δυτικής Αττικής και της Φθιώτιδας (150-200μ.) , καθώς και ημι-πεδινές της Εύβοιας και των Β. Κυκλάδων (200-300μ), ενώ στη βόρεια Κρήτη πάνω από τα 500μ υψόμετρο περίπου. Πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.

Όσον αφορά στην Ευρυτανία, τέτοιου είδους κακοκαιρίες επηρεάζουν αποκλειστικά τα ανατολικά τμήματα του νομού, στο νοητό τόξο Φουρνά-Ράχη Τυμφρηστού-Δομνίστα, όπου είναι πιθανή η εκδήλωση χιονοπτώσεων. Πρόσκαιρα ίσως χιονίσει και στο Καρπενήσι. Αισθητή θα είναι η ψύχρα, με τον υδράργυρο υπό το μηδέν το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη (29-30/1).

Με στοιχεία από meteo.gr, ΕΜΥ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ