19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καλές πρακτικές στα χωριά μας: Συνεργάστηκαν και καθάρισαν ξεχασμένο μονοπάτι στην Αγία Τριάδα Ευρυτανίας (ΦΩΤΟ)

Η Ευρυτανία διαθέτει δεκάδες πεζοπορικά μονοπάτια κάθε είδους, άλλα δημοφιλή και “τουριστικά” και άλλα -συχνά ακόμα ομορφότερα- παραδομένα στον φθοροποιό χρόνο και τα στοιχεία της φύσης. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει από την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, συλλόγους, ιδιώτες κ.α. μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη και προβολή διαδρομών και μονοπατιών, καθώς ο περιπατητικός τουρισμός κερδίζει συνεχώς έδαφος, στο πλαίσιο της βιώσιμης και αειφόρας ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Παράδειγμα καλής πρακτικής αποτελεί η συνεργατική προσπάθεια για τον καθαρισμό μονοπατιού στο χωριό Αγία Τριάδα, στους πρόποδες του Βελουχιού. «Τρεις ημέρες χρειάστηκαν για να καθαριστεί το μονοπάτι που ξεκινάει από τη νεροτριβή στα Μαντάνια και καταλήγει λίγο πριν τον Προφήτη Ηλία, διασχίζοντας μια διαδρομή με σημεία αναφοράς Νερόμυλος-Κεφαλόβρυσο (εργοστάσιο)-Δεξαμενή-Πύργος-Αγία Τριάδα (δεξαμενή Προφήτης Ηλίας), ένα πανέμορφο μονοπάτι μέσα στο ελατόδασος που κυκλώνει από ψηλά το χωριό μας, ένα μονοπάτι για τους λάτρεις των μονοπατιών και της φύσης», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Σύλλογος Αγιατριαδιτών Ευρυτανίας, που συνεργάστηκε με τον Δήμο Καρπενησίου και την ΠΕ Ευρυτανίας για τη διάνοιξη και καθαρισμό της διαδρομής. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η χαρτογράφηση και η σήμανση του μονοπατιού.

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εθελοντές μας και το εργατικό δυναμικό του Δήμου Καρπενησίου και της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας που συμμετείχαν στη δράση διάνοιξης και καθαρισμού. Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Αριστ. Τασιό, τον Δήμαρχο Καρπενησίου Ν. Σουλιώτη και τους αντιδημάρχους Ι. Σβερώνη και Π. Χαλκιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου μας για την επίτευξη της δράσης», καταλήγει ο σύλλογος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ