28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καλαμάτα: Εκδηλώσεις για τα “100 Χρόνια Μαρία Κάλλας”

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στις 11:00 το πρωί η Καλαμάτα ξεκινά, σε παγκόσμια πρώτη, να γιορτάζει τα 100 χρόνια από τη γέννησή της Μαρίας Κάλλας καθώς το 2023 είναι αφιερωμένο από την UNESCO στη Μαρία Κάλλας. Την ημέρα αυτή 14 πολιτιστικοί φορείς της Μεσσηνίας καλούν όλους τους Μεσσηνιακούς φορείς και τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή την Παγκόσμια Πρώτη.

– Πράξη Πρώτη
Η Δημοτική Φιλαρμονική θα ολοκληρώσει μία διαδρομή από το Ιστορικό Κέντρο έως και τη Κεντρική Πλατεία και θα δώσει και το σύνθημα του “ανοίγματος” των εκδηλώσεων. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στον Πεζόδρομο της Αριστομένους, παραπλέυρως της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και θα εκτελέσει σύντομο πρόγραμμα κλασικής μουσικής. Εκεί θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μιας Γιγαντο-φωτογραφίας 7 μέτρων της Μαρίας Κάλλας.

– Πράξη Δεύτερη
Όλα τα Καταστήματα που έχουν μουσική Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, εμπορικά, αλυσίδες καταστημάτων, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί Σταθμοί της Μεσσηνίας μπορούν να συμμετέχουν και να ξεκινήσουν να παίζουν το παρακάτω κομμάτι ακριβώς στις 11:00 το πρωί συντονισμένα από το youtube:

Στοιχεία: Άρια: Κάστα Ντίβα (Casta Diva), Όπερα: Νόρμα (Norma), Συνθέτης: Βιντσέντζο Μπελίνι (Vincenzo Salvatore Carmelo Francesco Bellini )

* Η διάρκεια της άριας είναι 7΄ και η φωνή της Κάλλας ακούγεται στο 1.34. Όποιος επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει να “παίζει Κάλλας” με άλλες από τις χιλιάδες επιλογές του youtube, όπως: https://www.youtube.com/watch?v=r8JvrZv468I
Το κάλεσμα ισχύει για όλα τα Εμπορικά Καταστήματα, Τράπεζες, Σούπερ Μάρκετ κ.α. που έχουν μουσική, να κάνουν το ίδιο, από τις 11:00.

– Πράξη Τρίτη
Όλα τα καταστήματα που θα παίζουν μουσική, μπορούν να τραβήξουν με κάμερες ή κινητά τηλέφωνα μικρά βίντεο μέχρι 1 λεπτό, στα οποίο να ακούγεται η μουσική με τη φωνή της Μαρίας Κάλλας, να φαίνεται η ονομασία του Καταστήματος και να μιλήσουν πελάτες για τη Μαρία Κάλλας. Στη συνέχεια να διαλέξουν το καλύτερο βίντεο και να το στείλουν στη διεύθυνση του email: [email protected]. Από το υλικό αυτό θα δημιουργηθεί ένα βίντεο με τη συμμετοχή όλων όσοι συμμετείχαν.

Όποιος θελήσει να χρησιμοποιήσει social media (Live streaming, ή tag) προτείνεται να γίνει αναφορά ή να προστεθεί ετικέτα στο Σύλλογο Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου της Καλαμάτας και της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας που διαθέτουν ενεργά κοινωνικά δίκτυα για άμεση κοινοποίηση αυτών.

Έτσι επιτυγχάνεται και μια πρόσθετη προβολή στις επιχειρήσεις όλων των ειδών που θα συμμετέχουν σε μια πρωτοβουλία φορέων ΜΗ κερδοσκοπικών στο σύνολό τους που δρουν αφιλοκερδώς.

Για αποστολή βίντεο στο email: [email protected]
Για προσθήκη ετικέτας ( tag – hashtag ):
Facebook: Maria Callas Alumni Association of the Music School of Kalamata
Facebook: Μεσσηνιακή Αμφικτυονία
Twitter: Kalamata_Music
Instagram: Maria_Callas_Alumni

Μετά και την Τρίτη Πράξη, θα υπάρχουν δύο αποτυπώματα της Μαρίας Κάλλας. Η Εικόνα της στο Κέντρο της Καλαμάτας και η Φωνή της σε βίντεο με τις συμμετοχές όλων όσοι έστειλαν βίντεο στην πρώτη εκδήλωση την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, από τις 11:00 έως 12:00.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ