27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καλύφθηκαν οι ανάγκες σε αίμα για τον μικρό Ιάσωνα. Πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης – Η πορεία της υγείας του 2χρονου μαχητή

«Οι φιάλες αίματος που απαιτούνταν για τον μικρό μας Ιάσωνα έχουν συγκεντρωθεί! Σας ευχαριστούμε θερμά για την συγκινητική ανταπόκρισή σας!», ενημέρωσε, το πρωί της Δευτέρας (4/3), ο σύλλογος εθελοντών κατά των νεοπλασματικών ασθενειών Ευρυτανίας «Αγώνας Ζωής».

Μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα, πάρα πολλοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για παροχή αίματος για το 2χρονο παιδί από το Καρπενήσι, που νοσηλεύεται με οξεία λευχαιμία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», στην Αθήνα. Όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου λειτούργησε εκτάκτως την Κυριακή (3/3) και υποδέχθηκε δεκάδες πολίτες που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους για τον μικρό μαχητή. Παρότι οι ανάγκες για φιάλες αίματος έχουν καλυφθεί, η αιμοδοσία –ένα δώρο ζωής που απαιτεί μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο μας– συνεχίζεται και σήμερα στο Γ.Ν. Καρπενησίου. Παράλληλα, αίμα έδωσαν -και δίνουν- και πολλοί Ευρυτάνες ανά την Ελλάδα.

Θετικά είναι τα νεότερα από την πορεία της υγείας του 2χρονου Ιάσωνα, καθώς ο οργανισμός του παιδιού ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή. Ο πολύ υψηλός αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων που είχε διαπιστωθεί στο αίμα του την περασμένη εβδομάδα, βρίσκεται σε διαρκή μείωση, πέφτοντας από τις 680.000 ανά μικρόλιτρο (µl), κάτω από τις 100.000.

Στο αμέσως επόμενο στάδιο, η δωρεά αιμοπεταλίων. Ο «Αγώνας Ζωής» βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την οικογένεια του μικρού Ιάσωνα ώστε να οργανωθεί πιο αποτελεσματικά η διαδικασία, όταν κριθεί απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς. Όπως και για κάθε προσφορά αίματος, έτσι και όσον αφορά τα αιμοπετάλια, οι δότες πρέπει να πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια αποδοχής, ενώ υποβάλλονται σε εξετάσεις 1-2 ημέρες πριν τη αιμοπεταλιοαφαίρεση. Σε κάθε περίπτωση, για ό,τι νεότερο θα ενημερώσει σχετικά ο σύλλογος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ