Συνάντηση με δημοσιογράφους οργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής (4/9) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, παρόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ξενοδοχείο Electra Palace της Θεσσαλονίκης.
Απαντώντας σε ερώτηση του protothema.gr για το θέμα με τα φύλα στα βιβλία, ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: «Αφήστε μας ήσυχους, αυτά είναι σαχλαμάρες, να σοβαρευτούμε».
Κατηγορηματικός ήταν, δε, απέναντι στις αναφορές περί προβλήματος στις σχέσεις του με την υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. «Δεν υπάρχει ζήτημα με τη Ζαχαράκη, τι ζήτημα; Γι’ αυτό ήταν δίπλα μου σήμερα;», παραπέμποντας στην κοινή παρουσία τους στις εκδηλώσεις που προηγήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε, παράλληλα, όσους αναπαράγουν τα σχετικά σενάρια, να ασχοληθούν με το κυβερνητικό έργο, φέρνοντας ως παράδειγμα τις νέες σχολικές μονάδες. «Δείτε τα 17 σχολεία που εγκαινιάσαμε. Όταν δεν έχουν με τι να ασχοληθούν, ασχολούνται με ανοησίες» σχολίασε.
Υπενθυμίζεται ότι, η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη βρέθηκε στο στόχαστρο, εξαιτίας της κόντρας εντός της γαλάζιας παράταξης με αφορμή το περιεχόμενο βιβλίων της Β’ και της ΣΤ’ Δημοτικού, στα οποία, όπως ειπώθηκε, γίνεται αναφορά στην πολυμορφία της σύγχρονης οικογένειας.
Το θέμα πάντως φαίνεται εκ των υστέρων να είναι… ανύπαρκτο, καθώς προέκυψε από λάθος ανάγνωση των εικόνων. Και αυτό διότι, οι εκδόσεις «Νήσος» εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, δεν εμφανίζονται ομόφυλες οικογένειες στις φωτογραφίες.
Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, η πρώτη εικόνα δεν παρουσιάζει δύο γυναίκες με ένα παιδί, αλλά μία μονογονεϊκή οικογένεια, με μία μητέρα και δύο παιδιά. Και η δεύτερη δεν παρουσιάζει δύο μπαμπάδες με δύο παιδιά, αλλά έναν πατέρα και μία μητέρα (η οποία έχει κοντά μαλλιά) με τα δύο παιδιά τους.



















