29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κανένα κρούσμα στα λύκεια της Ευρυτανίας. Κλείνουν από αύριο τα σχολεία λόγω διακοπών του Πάσχα

Ομαλά βαίνει και η δεύτερη εβδομάδα διδασκαλίας των μαθημάτων δια ζώσης στα λύκεια του νομού Ευρυτανίας, με μαθητές και εκπαιδευτικούς να υποβάλλονται σε self-test δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη).

Η αλληλεπίδραση μαθητών και εκπαιδευτικών στον φυσικό χώρο του σχολείου δεν μπορεί να υποκατασταθεί από την τηλεκπαίδευση, που προκρίθηκε (και είναι) μια λύση ανάγκης εν μέσω της λαίλαπας του κορονοϊού.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τα παιδιά των λυκείων στην Ευρυτανία και οι καθηγητές τους, που διανύουν τη 2η εβδομάδα στην τάξη. «Παρά το άγχος, παρά τον φόβο, παρά την αδιαφορία των κυβερνώντων και τις γραφειοκρατικές, συγκεντρωτικές και ανούσιες διοικητικές επιλογές, επειδή το σχολείο και τα παιδιά είναι η ζωή μας, τώρα είμαστε καλύτερα», λέει στην εφημερίδα άνθρωπος της εκπαίδευσης.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό των σχολείων, πραγματοποιούν υποχρεωτικά δύο self test την εβδομάδα, με τα έως τώρα αποτελέσματα στην Ευρυτανία να προκαλούν συγκρατημένη αισιοδοξία. Δεν έχει δηλωθεί κανένα θετικό κρούσμα στα λύκεια της Ευρυτανίας -η μοναδική περιφερειακή ενότητα στη Στερεά χωρίς περιστατικό covid.

Σε επίπεδο επικράτειας, τα λύκεια στα οποία επιβεβαιώθηκαν κρούσματα του νέου ιού ξεπερνούν τα 200 και στη μεγάλη πλειονότητα αυτών αποφασίστηκε η μερική αναστολή (σε επίπεδο ενός ή περισσότερων τμημάτων). Στη Στερεά Ελλάδα έχουν δηλωθεί περισσότερα από 40 κρούσματα και έχουν κλείσει σχολεία ή τμήματα σε Λαμία, Θήβα, Λιβαδειά, Αλίαρτο κ.α.

Την προσεχή Παρασκευή, 23 Απριλίου, τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα, ενώ όσον αφορά στην επαναλειτουργία δημοτικών και γυμνασίων, χθες ο πρωθυπουργός, κ. Κυρ. Μητσοτάκης, έκανε γνωστό πως αυτή θα γίνει στις 10 Μαΐου.

Όσον αφορά στις Πανελλαδικές, η έναρξη των εξετάσεων προγραμματίζεται για το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου, επιβεβαίωσε η Υπ. Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ