29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρδαμπίκης: “Εχουμε καθήκον να μαθαίνουμε στο γιο μας να σέβεται τις γυναίκες – Η βία δεν είναι ποτέ επιλογή ή λύση”

Με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τα κακοποιητικά φαινόμενα με θύματα γυναίκες. Θέση έλαβε και ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, ο οποίος έγραψε στο facebook ότι προτεραιότητα αποτελεί η σωστή διαπαιδαγώγηση «…ώστε να εξαλειφθούν συμπεριφορές που απειλούν το άλλο φύλο».

Η ανάρτηση του δημάρχου

“Κανείς δεν γεννήθηκε δολοφόνος ή βιαστής…

Με αφορμή την πρόσφατη επικαιρότητα και με αφορμή περιστατικά που τείνουν να εμφανίζονται όλο και πιο συχνά, θεωρώ πως μας αφορά όλους πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Επίσης θεωρώ πως η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στο να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας να σέβονται τους άλλους ανθρώπους και να εκπαιδεύσουμε τα αγόρια με τέτοιον τρόπο ώστε να εξαλειφθούν συμπεριφορές που απειλούν το άλλο φύλο.

Είναι εύκολο να είσαι γονιός αλλά είναι δύσκολο να είσαι σωστός γονιός.

‘Εχουμε καθήκον να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας μαθαίνοντας τους να μην αγγίζουν κανέναν άνθρωπο χωρίς την άδεια του και να μαθαίνουμε στο γιο μας να σέβεται τις γυναίκες ενώ με κάθε τρόπο να του δείξουμε ότι η βία είναι ανεπίτρεπτη και δεν είναι ποτέ επιλογή ή λύση.

Τα παιδιά παραδειγματίζονται από μας. Αν εμείς τα σεβόμαστε, τα μαθαίνουμε από νωρίς να λειτουργούν με όρια, να ξέρουν τι σημαίνει όχι και τους δείχνουμε πως πρέπει να αγαπάνε τους ανθρώπους και τα ζώα, θα μας ακολουθήσουν.

Κανείς δεν γεννήθηκε δολοφόνος ή βιαστής.

‘Ολοι είμαστε υπεύθυνοι για τις συμπεριφορές μιας κοινωνίας. Εμείς τις φτιάχνουμε, εμείς τις αναπαράγουμε, εμείς μπορούμε και να τις αλλάξουμε. Και έχω την αίσθηση πως ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε. Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε…”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ