Καρπενήσι / Έρχεται το 11ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού και ανοίγει την αυλαία των “Γιορτών Δάσους 2024”

Το ετήσιο φεστιβάλ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου θα ανοίξει (και) τις εφετινές Γιορτές Δάσους. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει χορούς και δρώμενα απ’ όλη την Ελλάδα, χορευτική πατινάδα από την κεντρική πλατεία, ανοικτό γλέντι

Το 11ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου θα διεξαχθεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου, ανοίγοντας την αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Γιορτές Δάσους 2024”. Το χορευτικό πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, στις 20:30 το βράδυ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Σε ρόλο συνδιοργανωτών, η ΠΕ Ευρυτανίας, ο ΟΠΑΣΤΕ ΠΕ Ευρυτανίας και ο Δήμος Καρπενησίου.

Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης & Περιχώρων, με ζουρνάδες και νταούλια, ο Σύλλογος Κρητών Αγ. Δημητρίου Αττικής, με λύρα και λαούτο, και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Ξυλοκέριζας Κορινθίας, με κλαρίνο και βιολί, θα πλαισιώσουν τα τμήματα ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου με χορούς και δρώμενα από όλη την Ελλάδα.

Όλα τα τμήματα θα ξεκινήσουν με χορευτική πατινάδα από την κεντρική πλατεία του Καρπενησίου, στις 20:00 το βράδυ. Το χορευτικό θέαμα θα αναλάβει να ντύσει μουσικά η ορχήστρα των Bronza Banda. Συμμετέχουν επίσης, οι Βασίλης Μανωλόπουλος και Γιώργος Ουζούνης στους ζουρνάδες, ο Μούκα Άγγελος στο νταούλι, ο Μιχάλης Βογιατζιδάκης στην κρητική λύρα, στο τραγούδι και το λαούτο ο Φάνης Μπαρμπούνης, ο Ανδρέας Λενάς επίσης στο λαούτο, και ο Σάκης Καρακώστας στο βιολί.

Την παράσταση θα ανοίξουν και θα καλωσορίσουν τους θεατές, μέλη της θεατρικής ομάδας και τα κορίτσια του εφηβικού τμήματος των παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού, παρουσιάζοντας έθιμα και χορούς της Ευρυτανίας. Με το πέρας του φεστιβάλ, Θα ακολουθήσει γλέντι για όλους στον προαύλιο χώρο του Δασαρχείου Καρπενησίου.