26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Αγιασμός στο Τμήμα Δασολογίας για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, που ξεκίνησε με συγκρατημένη αισιοδοξία

Στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης των φοιτητών και τελέστηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ξεκίνησαν τα διά ζώσης μαθήματα του α’ εξαμήνου στο Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Καρπενησίου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ εκδήλωση υποδοχής και αγιασμός πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τρίτη 9 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που οργάνωσε το τμήμα, περιλάμβανε την ενημέρωση των νέων φοιτητών σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών και την εν γένει εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα υποστήριξης που απευθύνει το Τμήμα Δασολογίας & ΔΦΠ στο σύνολο των φοιτητών του, σε συνεργασία με Σύμβουλο Ψυχολογικής Υποστήριξης και την Παιδαγωγό Ειδικής Αγωγής.

Παρουσιάστηκαν οι υπηρεσίες υποστήριξης της ακαδημαϊκής έρευνας των φοιτητών που παρέχονται από τη Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης του τμήματος και ακολούθησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση των προτάσεων που προσφέρονται για τους νέους και τις νέες που επιλέγουν να σπουδάσουν στο Καρπενήσι Δασολογία, από τοπικούς συλλόγους που συνδέονται με τα ενδιαφέροντά τους. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Όπως έγραφαν σε ρεπορτάζ τους τα Ευρυτανικά Νέα (αρ. φύλ. 974/03-11-2021), ο μικρός αριθμός πρωτοετών φοιτητών (σε περίπου 15 ανέρχονται οι ενεργοί νέοι σπουδαστές) δεν προβληματίζει ιδιαίτερα τις πρυτανικές αρχές του ΓΠΑ, που από την πρώτη στιγμή έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στο τμήμα του Καρπενησίου.

Θεωρούν συγκυριακή τη χαμηλή ζήτηση, καθώς οι συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία πλήττουν τα επαρχιακά -και μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα- τμήματα, με τους υποψήφιους των πανελλαδικών να δηλώνουν σχολές κοντά στον τόπο διαμονής τους, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν και τα αντίστοιχα κόστη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ